Kazokiškės reikalauja milijonų

Už įrengtą sąvartyną kaimiečiai pageidauja milžiniškų kompensacijų.

„Konstitucija mums garantuoja sveiką gyvenimą. Jei jus mus nužudysite, mes jums naktimis vaidensimės”, – susitikime su valdžios atstovais dėl Kazokiškių sąvartyno vakar graudeno viena aktyviausių vietos gyventojų Virginija Ina Stačiokienė.

Vyriausybės nurodymu anketomis buvo apklausti Kazokiškių (Elektrėnų sav.) gyventojai. Jie turėjo atsakyti, kokių norėtų kompensacijų, jei šalia būtų įrengtas šiukšlynas.

Anot Elektrėnų savivaldybės mero Kęstučio Vaitukaičio, aštuoni gyventojai prašė išpirkti jų namus arba suteikti gyvenamąją vietą kitur. Tai jie įvertino sumomis nuo 80 iki 500 tūkstančių litų.

31 gyventojas anketose prašė sveikatos patikrinimų, buities sąlygų pagerinimo ir kasmetinių išmokų nuo 1200 iki 100 tūkstančių litų.

Didžioji dalis, 74 gyventojai, atsakė ne į visus anketos klausimus. O grafoje apie išmokas paminėjo sumas nuo 900 tūkstančių iki 2,4 milijono litų.

Šiuos anketų duomenis Vilniaus apskrities viršininkas Gintaras Gibas turės pateikti Vyriausybės vadovui. Tačiau vakarykščiame susirinkime, paraginti Sąjūdžio atstovo Leono Kerosieriaus, kazokiškiai ir aplinkinių kaimų gyventojai nubalsavo, jog anketos yra nieko vertos.

„Aš premjerui pasakysiu, kad jūs nenorite sąvartyno. Tačiau nutylėti jūsų pasirašytų anketų informacijos negaliu”, – susitikime kalbėjo G.Gibas.

Vilniaus apskrities vadovui kalbėtis su gyventojais sekėsi nelengvai. Jam dažnai tekdavo raminti įsikarščiavusius, vienas kitą pertraukiančius kaimiečius. Ne visi susirinkę girdėjo, kaip G.Gibas prisipažino, jog į Kazokiškes nenorėtų daugiau kojos kelti.

Jis ir kiti susitikime dalyvavę valdininkai bei būsimojo sąvartyno atstovai sulaukė nemažai priekaištų.

„Mano duktė vaikščios neapšviestomis kaimelio gatvelėmis į mokyklą.

Paskui ją slinks „bomžai”. Kaip mums gyventi?” – kad girdėtų valdžios atstovai prie jų priėjusi kalbėjo Rasa Draučiūnienė.

„Mere, už kiek pardavėte šią istorinę rajono vietą?” – klausė publika K.Vaitukaičio.

„Mes jau dabar jaučiame neigiamą poveikį – mus jau trejus metus vadina šiukšlyno žmonėmis”, – kalbėjo pagyvenęs vyras.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.