Šimtai klaipėdiečių filmuosis naujame filme

Apie tris šimtus klaipėdiečių įsiamžins naujame vaidybiniame filme „Pabėgimas ir tremtis”.

Šiandien Klaipėdos dramos teatre pradedama norinčiųjų filmuotis masinėse scenose atranka.

Vokietijos kompanija „team Worx”, talkininkaujant Lietuvos kino studijos darbuotojams, vasario pabaigoje pradės filmuoti pasakojimą apie Antrojo pasaulinio karo pabaigą – „Pabėgimas ir tremtis”. Kajaus Veselio režisuojamo filmo scenarijaus autorė – Gabriela Šperl.

Filmas pasakos apie grafienę Leną fon Malenberg (aktorė Maria Furtvengler), kuri 1944 metų vasarą keliauja iš Berlyno į savo gimtąją Rytų Prūsiją, kad išspręstų daugelį metų užsitęsusį konfliktą su sunkiai sergančiu tėvu. Kad būtų jam gera duktė, Lena perima atsakomybę už karo nusiaubtą tėvo dvarą. Tuo metu iš Rytų Prūsijos pradeda trauktis pirmieji pabėgėlių būriai. Artinasi frontas. Lenos viltys išvengti gresiančio pavojaus gęsta. Grafienė su dvaro žmonėmis iškeliauja į nežinomą ateitį.

Dauguma istorijos „Pabėgimas ir tremtis” scenų bus filmuojamos Klaipėdos ir Vilniaus apylinkėse. Jau žinoma, kad filme vaidins keli lietuvių aktoriai – Arvydas Lebeliūnas, Sakalas Uždavinys ir Agnė Grigarauskaitė. Pasak aktorius atrenkančio Andriaus Paulavičiaus, planuojama pakviesti ir daugiau aktorių iš Lietuvos.

Šiandien nuo 10 val. uostamiesčio Dramos teatre laukiami klaipėdiečiai, norintys filmuotis masinėse scenose. Anot Lietuvos kino studijos aktorių atrankos skyriaus darbuotojos Dalios Survilaitės, uostamiestyje filmui planuojama atrinkti apie 300 statistų. „Reikia įvairaus amžiaus žmonių. Daugiausiai – moterų, senelių ir vaikų, nes vyrai tuo metu buvo fronte”, – sakė ji. Norinčiųjų nusifilmuoti masinėse scenose atranka vyks porą savaičių nuo 10 iki 16 valandos. Planuojama, kad filmuotis reikės apie savaitę. Statistams bus mokama iki 50 litų per dieną.

Aurelija Kripaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.