Danijos laikraštis atsiprašė už pranašo Mahometo karikatūras

Vyriausiasis Danijos laikraščio Jyllands-Posten redaktorius oficialiai atsiprašė už karikatūrų, kuriose pavaizduotas pranašas Mahometas, publikavimą, praneša AFP.
Rugsėjo mėnesį šiame laikraštyje pasirodžiusios karikatūros sukėlė musulmonų protestą visame pasaulyje. Viename piešinyje Mahometas pavaizduotas kaip teroristas. Islamas kategoriškai draudžia bet kokį šventųjų vaizdavimą.
Islamiškosios šalys pareikalavo, kad Danijos valdžia nubaustų laikraščio, išspausdinusio „religinius musulmonų jausmus žeidžiančias karikatūras”, redakciją ir oficialiai atsiprašytų. Protestuodama Libija paskelbė apie savo ambasados Danijoje uždarymą. Savo ruožtu Danijos vyriausybė pareiškė, kad laikraštis Jyllands-Posten nepažeidė jokių šalies įstatymų ir kad jokių atsiprašymų nebus.
Tačiau Jyllands-Posten redakcija pirmadienį išsiuntė Jordanijos naujienų agentūrai Petra oficialų laišką, kuriame atsiprašoma už karikatūras. „Šie piešiniai nepažeidžia Danijos įstatymų, tačiau, be abejo, įžeidė daugelį musulmonų, – teigiama vyriausiojo redaktoriaus laiške. – Mes atsiprašome”.
Priminsime, kad dėl karikatūrų publikavimo sukelto musulmonų nepasitenkinimo pirmadienį Danijos vyriausybė buvo perspėjusi šalies gyventojus nevykti į Saudo Arabiją, o Gazos Ruožo kovotojai danams ir norvegams grasino atakomis.

Parengta pagal užsienio spaudą

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.