„Opus Dei” nesibylinės dėl „Da Vinčio kodo”

Romos katalikų organizacija „Opus Dei” teigia nepaduosianti kino distributorių „Sony-Columbia” į teismą už kontraversiško romano „Da Vinčio kodas” ekranizaciją.
Garsiojo Dano Browno bestselerio ekranizacija, Lietuvoje pasirodysianti gegužę, pasakoja apie uždaros, paslaptingos ir knygoje net demoniškos „Opus Dei” grupuotės pastangas išlaikyti šventojo Gralio paslaptį nevengiant ir kraujo praliejimo.
Kupinoje mįslių, užuominų ir paslapčių istorijoje yra nagrinėjama intriguojanti konspiracijos teorija, kad Jėzus Kristus buvo vedęs Mariją Magdalietę ir netgi susilaukė kartu su ja dukrelės Saros, o nuo to laiko Katalikų bažnyčia nusprendė nuslėpti šią paslaptį.
„Jei paduotume kino distributorius į teismą už šmeižtą ir tikrovės iškreipimą, tai būtų labai pikantiškas kąsnelis visai žiniasklaidai. Kino marketingo skyrius, užvirus šiai viešai kovai, tikriausiai trintų rankas iš pasitenkinimo ir džiaugtųsi nemokama reklama”, – komentavo „Opus Dei” atstovas spaudai Marcas Carroggio.
„Vienintelis „Opus Dei” atsakas į šią kino juostą bus taika ir tyla”, – katalikiškai naujienų agentūrai „Zenit” teigė M.Carroggio.
Pasaulinė organizacija „Opus Dei”, įkurta 1928-siais, iki šių dienų yra vertinama prieštaringai ir teigiama, turėjusi svarų žodį pernai vykusioje popiežiaus Benedikto XVI-jo elekcijoje.
Didžiulio susidomėjimo sulaukusioje Rono Howardo režisuotoje juostoje vaidina Tomas Hanksas, Audrey Tautou, Alfredas Molina ir Jean Reno.
Jau paskelbta, kad „Da Vinčio kodas” atidarys šių metų Kanų festivalį gegužės 17-tąją, o po poros dienų bus pradėtas rodyti ir visame pasaulyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.