Nuo pasieniečių sprukęs kontrabandininkas vilkėjo kimono ir avėjo pačiūžas

Cigarečių kontrabandininkų pastangos neįkliūti pareigūnams ir tam naudojamos priemonės pasieniečius ir stebina, ir kelia šypseną.
Taip apsirėdžiusio kontrabandininko, kokį savaitgalį sučiupo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pasieniečiai, dar neteko matyti ir ilgiausiai sienos apsaugoje dirbantiems pareigūnams.
Vienas iš pusnies ištrauktas kontrabandininkas buvo apsivilkęs sportinį kimono, kuriuo paprastai apsirengia imtynininkai arba karatė entuziastai, ir avėjo pačiūžas.
Šeštadienį apie 21 valandą VSAT Pagėgių rinktinės Pagėgių užkardos pasieniečiai ties Plaškių kaimu prie Nemuno pastebėjo du nešuliais apkrautas roges stumiančius asmenis.
Neabejodami, kad gabenama kontrabanda, keturi užkardos pasieniečiai užtvėrė kontrabandininkams visus kelius pabėgti. Šie, pastebėję pareigūnus, bandė sprukti, tačiau nerangiai bėgdami per pusnis buvo pareigūnų prisivyti, parblokšti į sniegą ir sulaikyti.
Vienas nuo pasieniečių sprukęs vaikinas ne tik avėjo ledo ritulio pačiūžas, tačiau vilkėjo ir baltą kimono, kurį paprastai dėvi kontaktinių sporto šakų – imtynių ar karatė – sportininkai. Neabejojama, kad šis baltas drabužis buvo skirtas tam, kad pasieniečiams sniego fone ir tamsoje būtų sunkiau įžiūrėti įtariamąjį kontrabandininką.
Jis taip pat tikėjosi, kad pačiūžos ledu padės jam pasprukti nuo pėsčiųjų patrulių.
Kita bėglys irgi avėjo pačiūžas. Jos cigarečių kontrabandininkams ir trukdė bėgti sniegu. Pareigūnų manymu, jei bėgliams būtų pavykę pasiekti sušalusias ir ledo sukaustytas pievas, sučiupti juos būtų buvę kur kas sudėtingiau.
Pasieniečiai netruko išsiaiškinti, kad sulaikytieji yra Pagėgių savivaldybėje gyvenantys 22 – ejų ir 25 – erių metų vyrai. Jie savadarbėmis rogėmis į Lietuvos teritorijos gilumą gabeno 20 dėžių rusiškų cigarečių „Saint George Lights”.
Iš viso VSAT pareigūnai sulaikė 10 tūkstančių Rusijos pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais paženklintų pakelių rūkalų.
Apžiūrėdami vietovę už kelių šimtų metrų nuo kontrabandininkų sulaikymo vietos, krūmynuose, pasieniečiai aptiko dar dvi savadarbes roges be krovinio. Manoma, kad jos turėjo būti skirtos dar vienam iš Rusijos planuotam atgabenti cigarečių kroviniui.
Dėl neteisėto akcizu apmokestinamų prekių gabenimo pagėgiškiams pradėta administracinė teisena. Toks pats procesinis sprendimas priimtas ir dėl vieno iš sulaikytųjų – 25 – erių metų vyro, kuris pasienio ruože buvo be asmenybę patvirtinančių dokumentų.
Cigaretės, rogė,s pačiūžos ir kimono saugomi VSAT Pagėgių rinktinėje.
Pasieniečių sulaikomi cigarečių iš Kaliningrado srities kontrabandininkai savo neteisėtai veiklai palengvinti žiemą naudoja įvairias savadarbes priemones – automobilius „buldozerius”, kurių priekyje po varikliu montuojamos specialios metalo plokštės, maskuojamuosius chalatus, savadarbes roges, batų apkaustus ir net konservavimui skirtus dangtelius, kad batai neslystų ledu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.