Sudegė antras su mašinvagiais kovojusio pareigūno automobilis

Vakar Klaipėdoje sudegintas laikinai nuo pareigų nušalinto miesto VPK Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus tyrėjo Valdo Zavjalovo automobilis. Mašinos šeimininkas neabejoja, kad tai – nusikaltėlių kerštas.

Vakar, apie 5.05 val., praeiviai pastebėjo Reikjaviko gatvės 10 namo kieme degantį automobilį „Opel Vectra” ir iškvietė ugniagesius. Ugnis buvo operatyviai užgesinta.

Ugnis apgadino šešiolikos metų senumo automobilio variklio skyrių, salono apdailą, per gaisrą išsilydė priekinio lango stiklas. Nuostolius su automobilių vagimis kovojęs V. Zavjalovas įvertino 2 500 litų.

Pareigūnas beveik neabejoja, jog tai – nusikaltėlių kerštas. Spėjama, kad pro angas tarp variklio dangčio ir priekinio stiklo buvo įpiltas bei padegtas degus skystis.

Policininkas mašiną kieme paliko šeštadienį, apie 19 val., tad, jei būtų įvykęs trumpas elektros laidų jungimasis, ugnis būtų įsiplieskusi netrukus po jos pastatymo.

Įtarimus, jog pareigūno automobilis sudegė neatsitiktinai, sustiprina žinia, kad pastaruoju metu iš įkalinimo grįžo keli žinomesni uostamiesčio mašinvagiai, anksčiau susidūrę su V. Zavjalovu.

Tai jau antras sudegintas tyrėjo automobilis. Beje, prieš tai opeliui buvo subadytos visos padangos. Ugnimi bei kitaip niokodami mašinas nusikaltėliai yra keršiję ne vienam Klaipėdos VPK Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnui.

Šiuo metu V. Zavjalovas bei minėto skyriaus viršininkas Rytis Nemcevičius jau beveik devynis mėnesius yra nušalinti nuo pareigų. Tai atsitiko po Transporto policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus vyresniojo tyrėjo Rimanto Šarauskio sulaikymo.

Šis pareigūnas tikina, kad neva buvo tarpininkas tarp minėtų policininkų ir brangaus „Mercedes-Benz 600” netekusio verslininko. Už jo grąžinimą vagys buvo pareikalavę 18 tūkstančių dolerių išpirkos.

Bylos nagrinėjimas vis tęsiasi, o savo kaltę bei mestus įtarimus griežtai neigiantys R. Nemcevičius ir V. Zavjalovas į tarnybą negrąžinami. Tuo netruko pasinaudoti uostamiesčio mašinvagiai – jie yra pastebimai suaktyvėję.

Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriui vadovaujant R. Nemcevičiui buvo pasiekta, jog mieste automobilių vagystės buvo tapusios retenybe.

Artūras Klimas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.