Iš Naujosios sąjungos pašalinti prezidiumo sprendimo nesilaikę Vilniaus tarybos nariai

Ketvirtadienį, sausio 26 dieną, vykusiame neeiliniame Naujosios sąjungos (socialliberalų) prezidiumo posėdyje buvo nuspręsta iš partijos pašalinti Vilniaus savivaldybės tarybos narius Aldoną Baranauskienę ir Algį Baranauską.

Prezidiumas iš partijos A.Baranauskienę ir A.Baranauską pašalino Naujosios sąjungos Garbės komisijos teikimu. Toks sprendimas buvo priimtas dėl to, kad tarybos nariai nepaisė Naujosios sąjungos tarybos sprendimo bei dalyvaudami balsavime dėl Vilniaus mero interpeliacijos diskreditavo partijos vardą.

Naujosios sąjungos prezidiumas taip pat nusprendė atsiriboti nuo Vilniaus savivaldybės tarybos narių, kurie buvo išrinkti pagal Naujosios sąjungos sąrašą.

„Nutarėm, kad jie neturi teisės naudotis Naujosios sąjungos vardu. Jie neatstovauja Naujosios sąjungos Vilniaus savivaldybės taryboje”, – po prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė Naujosios sąjungos pirmininkas Artūras Paulauskas.

Naujosios sąjungos lyderis, vertindamas susidariusią situaciją, sakė, jog prezidiumas yra pasipiktinęs Vilniaus savivaldybės tarybos narių veiksmais, mano, kad jie išdavė partijos bičiulius, ignoravo Naujosios sąjungos prezidiumo nutarimą, diskreditavo partiją ir jai pakenkė.

„Ilgą laiką stebėjome dviprasmiškus jų pasisakymus prezidiumo posėdžiuose, viešose diskusijose, visą laiką buvo matoma, kad jie yra draskomi vidinių prieštaravimų. Jie prisižadėdavo klausyti mūsų rekomendacijų, bet to nepadarė”, – sakė A.Paulauskas. Jo teigimu, paskutinėmis minutėmis prieš balsavimą dėl nepasitikėjimo Vilniaus meru, tarybos nariai perėjo į Vilniaus mero šalininkų komandą.

Trečioji buvusios Naujosios sąjungos frakcijos narė Vilniaus savivaldybės taryboje Irina Sklepovič nėra Naujosios sąjungos narė, todėl ji negalėjo būti pašalinta iš partijos.

Vertindamas situaciją, kai Vilniaus savivaldybėje Naujoji sąjunga liko be savo atstovų, partijos lyderis A.Paulauskas teigė, kad „geriau neturėti savo atstovų, nei turėti tokius atstovus”.

Naujoji sąjunga

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

2 atsiliepimai į "Iš Naujosios sąjungos pašalinti prezidiumo sprendimo nesilaikę Vilniaus tarybos nariai"

  1. Chriuša

    Dabar galite šalinti, o atlygį už balsavimą mes jau agvome.

  2. teisus

    isdavikus pakarti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.