Automobilius reikėtų pašildyti

Automobilių meistrai nesutaria, ar reikia žiemą, prieš pradedant važiuoti, šildyti automobilius, kad šie neužgestų, ar ne.

Vieni sako, kad šildyti reikia visus automobilius, kiti, kad tik kai kuriuos, priklausomai nuo naudojamo kuro rūšies.

Serviso „Vairas” vadovas Saulius Žadeikis sakė, kad pašildyti reikėtų tik tuos automobilius, kuriuose įmontuota dujų įranga. Jeigu dujomis varomų automobilių vairuotojai nepašildytų, jie važiuodami gali užgesti, nes nustotų veikti reduktorius.

S.Žadeikis siūlė automobilio variklį pašildyti tol, kol jis įkais iki 30 – 40 laipsnių – apie penkias minutes.

Automobilių, varomų benzinu ar dyzelinu, anot pašnekovo, šildyti nereikia. „Jeigu jų kuro uždegimo sistema tvarkinga, automobiliai gesti neturėtų net ir per šalčius”, – paaiškino serviso vadovas.

Bendrovės „Autotrekas” serviso vadybininkas Romas Vertelis žiemą patarė keletą minučių prieš važiuojant pašildyti tik benzininius variklius, kad šie negestų.

Dyzelinu varomi automobiliai, pasak vadybininko, net ir nepašildyti paprastai negęsta. Tačiau juos būna sunkiau užvesti.

Serviso „Magė” vadybininkas Tomas Dargužis teigė, kad prieš pradedant važiuoti visi automobilių gamintojai rekomenduoja pašildyti visų automobilių variklius nepriklausomai nuo kuro rūšies.

„Pašildyti automobilį – verta, nes šalto variklio detalės greičiau dyla. Automobilį reikėtų šildyti tol, kol variklis pasieks pliusinę temperatūrą. Tai truktų apie 3 – 5 minutes”, – sakė T.Dargužis.

Pašnekovas ypač rekomendavo pašildyti automobilius, varomus dujomis, nes jos greičiau šąla.

Ypač negerai, anot T.Dargužio, jeigu vairuotojas nepašildo automobilio, prieš ruošdamasis važiuoti trumpą atstumą. Neįšilęs akumuliatorius, įveikiant trumpus atstumus, nespėja įsikrauti ir todėl dažniau nusėda.

Be to, jeigu automobilis pradeda važiuoti, kol jo variklis būna neįšilęs, greičiau dyla jo detalės bei sutirštėja tepalai.

Giedrė Balčiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.