Seimo narys „paslydo” ilgiausioje Kauno gatvėje

Pirmadienio ryte Seimo narys Egidijus Klumbys sukėlė Kaune avariją. Per pačias rytinio piko valandas (buvo be dešimties aštuonios) 53-ejų metų liberaldemokrato vairuojamas nuosavas „Škoda Oktavia” Savanorių prospekte susidūrė su Jurbarko gyventojo „VW Golf”.

Vienareikšmiškai susidūrimo kaltininkas – E.Klumbys, sukdamas kairėn į J.Basanavičiaus alėją, nepraleidęs priešpriešiais pagrindiniu keliu važiavusio golfo.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, antrąja eismo juosta priešpriešiais važiavusio automobilio vairuotojas, nors ir turėjo pirmumo teisę, E.Klumbio škodą praleido. Ji susidūrė su pirmąja prospekto juosta važiavusiu golfu, kurio vairuotojas greičiausiai net nematė, kad rengiamasi šiam pavojingam manevrui.

Susidūrimo metu žmonės nenukentėjo. Tačiau apgadintos abi transporto priemonės. „Nesmarkiai, – vakar „Kauno dienai” tvirtino E.Klumbys. – Tai buvo visai nedidelė techninė avarija, nulemta tokiomis ryto valandomis esančio intensyvaus eismo”.

Kauno teisėsaugininkai dienraščiui teigė, kad jokių problemų, forminant šį įvykį, nebuvo: parlamentaras sutiko su viskuo. Nustatyta, kad įvykio metu E.Klumbys buvo blaivus.

Kur jis tą rytą taip skubėjo, parlamentaras atskleisti nenorėjo, tačiau ta proga išsakė dienraščiui nuoskaudą, kad į pirmadienį Kauno savivaldybėje vykusį miesto policijos atsiskaitymą visuomenei jis kartu su kitais Seimo nariais kviestas nebuvo.

E.Klumbys prisipažino, kad tai ne pirma jo avarija per dvidešimt penkerių metų stažą už vairo: „Yra atsitrenkusių ir į mane, esu atsitrenkęs ir aš, tačiau tai buvo, kaip ir šis, tik nedideli techniniai eismo įvykiai”.

Vakar Kauno eismo priežiūros tarnyba surinktą medžiagą dėl E.Klumbio sukelto eismo įvykio turėjo išsiųsti kolegoms Vilniuje – pagal parlamentaro gyvenamąją vietą. Už padarytą Kelių eismo taisyklių pažeidimą, tapusį avarijos priežastimi, jam gresia bauda nuo 100 iki 200 litų arba vairuotojo teisių atėmimas nuo trijų iki šešių mėnesių. Kelių eismo taisykles pažeidę Seimo nariai už tai atsako kaip ir visi „šventieji”: tokių „privilegijų”, kaip teisėjai ar prokurorai, jie neturi.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.