Režisierius darbuojasi svetur

Vilniaus mažojo teatro vadovas Rimas Tuminas, visu smarkumu įsukęs teatro repertuaro ratą, jau nuo metų pradžios darbuojasi ne Lietuvoje.

Varšuvos teatre „Studio” režisierius, kuriam talkina scenografas Adomas Jacovskis, kostiumų dailininkė Aleksandra Jacovskytė ir kompozitorius Faustas Latėnas, stato Carlo Goldoni komediją „Triufaldino, arba Dviejų ponų tarnas”. Kaip praneša Vilniaus mažasis teatras, spektaklio premjera numatoma vasario 17 dieną.

Su lenkų teatru „Studio” bičiuliaujamasi jau seniai: 2001 metais ten viešėjo Mažojo teatro „Revizorius”, viešnagė į Varšuvą planuojama ir šį rudenį.

Vos išleidęs premjerą Lenkijoje, Rimas Tuminas išskubės į Geteborgą, ten statys Antono Čechovo „Vyšnių sodą”. Čia jis 2004 metais yra režisavęs Fiodoro Dostojevskio „Idiotą”.
Dirbdamas užsienyje Tuminas dažnai renkasi sau brangiausius dramos kūrinius, kuriuos jau yra statęs, bet nuolat apie juos galvoja ir negali nurimti. „Kiekviename teatre tos pačios pjesės klostosi skirtingai. Statydamas vieną spektaklį neišvengiamai atmeti kitas interpretavimo galimybes, o sugrįžimai leidžia pažvelgti, kas būtų, jeigu būtų”, – sako Tuminas.

Be šeimininko likusiame Vilniaus mažajame teatre beveik kas vakarą vyksta spektakliai, o dienomis šio teatro aktoriai kartu su režisieriumi Raimundu Banioniu repetuoja Thorntono Wilderio pjesę „Per plauką nuo žūties”. Naujo spektaklio premjera turėtų įvykti pirmosiomis balandžio dienomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.