Panevėžio moksleiviai kankinami šalčiu

Vakar rytą Panevėžio „Verdenės” pagrindinėje mokykloje termometrai rodė 3-4 laipsnius šilumos. Kitose sovietmečiu statytose mokyklose tebuvo keliais laipsniais šilčiau.

Ne vienoje Panevėžio mokykloje jau nušalo kambarinės gėlės, šerkšnu apsitraukė langai, o iš mokytojų ir moksleivių burnų virsta garai. Mokiniai klasėse sėdėti ne tik apsimutūriavę šalikus, bet ir apsimovę pirštines.

„Rytą pamatavome visų kabinetų temperatūrą. Rodė tris-keturis laipsnius šilumos, nors buvo ir tokių kabinetų, kur termometro stulpelis pakilo iki aštuonių laipsnių. Tokia temperatūra buvo šiandien, o vakar mokyklos sporto salėje užfiksavome keturis laipsnius šalčio”, – vakar LŽ sakė „Verdenės” pagrindinės mokyklos direktorius Vilhelmas Šalkauskas.

Direktorius teigė dėl šalčių sutrumpinęs pamokas, o mokiniams leidęs mokytis nenusirengus paltų ir striukių.

Striukėmis ir paltais nuo šalčio gynėsi ir „Šaltinio” vidurinės mokyklos mokiniai. Kai kuriose šios mokyklos patalpose termometras rodė 8 laipsnius šilumos.

Panevėžio miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Dainius Šipelis tik skėsčiojo rankomis.

Jis LŽ tvirtino, kad Panevėžyje yra septyniolika mokyklų, kurių langai nepakeisti. Šąlantiems moksleiviams ir pedagogams vedėjas teigė niekuo negalįs padėti, nes mokykloms apšiltinti neužtenka lėšų. – Daiva Baronienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Panevėžio moksleiviai kankinami šalčiu"

  1. geda

    😳

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.