Į Telšius – su „Rubicon” uodega

Ar bus nubausti telšiškių butus užklupusio speigo kaltininkai ir atskleistos miesto šilumos tinklus ištikusios avarijos priežastys?

Tokios abejonės kai kuriems politikams kilo, kai Vyriausybė specialios tarpžinybinės komisijos, tirsiančios įvykius Telšiuose, vadovu paskyrė Ūkio ministerijos sekretorių Anicetą Ignotą.

Mat už šio pareigūno nugaros šmėžuoja „Rubicon group” juodosios buhalterijos šešėlis.

Joje šalia įspūdingų sumų net kelis kartus įrašyta santrumpa – „Ignot.”.

Telšių šilumos tinklus eksploatuojanti bendrovė „Litesko”, maitinusi telšiškius ir snaudžiančią šalies valdžią pažadais greit likviduoti avarijos padarinius, glaudžiai susijusi su „Rubicon group”.

Vienas „Rubicon group” savininkų bei vadovų Andrius Janukonis yra ir „Litesko” valdybos narys bei akcininkas.

Užkliuvo ir skandalo tyrėjams

Galimos Seimo narių korupcijos skandalą prieš pusantrų metų užkūrusi teisėsauga tvirtino, kad konfiskuotoje „Rubicon group” vadinamojoje juodojoje buhalterijoje įrašytos pavardžių santrumpos tų politikų, kurie už paramą esą gavo kyšius iš verslininkų.

„Lietuvos ryto” žiniomis, šioje buhalterijoje mažiausiai 5 kartus įrašyta santrumpa „Ignot.”. Toks asmuo 2003-2004 metais iš „Rubicon group” neva gavo 50 tūkst. litų.

Tai, kad tokia santrumpa iš tiesų yra, „Lietuvos rytui” užsiminė kai kurie specialiosios Seimo komisijos, sprendusios, ar prokurorams išduoti korupcija įtariamus parlamentarus, nariai.

Seimo narė Nijolė Steiblienė buvo atviresnė: „Taip, tokį įrašą man teko matyti”.

Ar gali būti objektyvus?

Pasiteiravus, kaip ji vertina tai, kad A.Ignotas paskirtas vadovauti tarpžinybinei komisijai, kuri rūpinasi šilumos tinklų avarijos padarinių likvidavimu ir priežasčių nustatymu, N.Steiblienė tik gūžtelėjo pečiais.

„Mane tai, švelniai tariant, stebina. Prisimenant tai, kaip Seime buvo svarstomi su šilumos ūkiu susiję įstatymai ir kokia buvo A.Ignoto pozicija, objektyvumu jį sunku būtų įtarti.

Atrodo, ir premjerui Algirdui Brazauskui, skyrusiam A.Ignotą į tokias pareigas, tikriausiai per žema domėtis kažkokiomis „buhalterijomis”, – ironiškai kalbėjo parlamentarė.

Dėl santrumpos teko aiškintis

Tai, jog santrumpa, primenanti jo pavardę, įrašyta „Rubicon group” juodojoje buhalterijoje, „Lietuvos rytui” patvirtino ir pats Ūkio ministerijos sekretorius.

„Prieš pusantrų metų buvau iškviestas į prokuratūrą, kur mane klausinėjo dėl šių santrumpų.

Aš prokurorams pateikiau savo paaiškinimus. Viskas tuo ir pasibaigė. Daugiau ką nors pridurti neturiu”, – vakar „Lietuvos rytui” aiškino A.Ignotas.
Vytautas Bruveris

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Į Telšius – su „Rubicon” uodega"

  1. Laimis

    Visi, kas daugiau ar mažiau yra susidūrę su A Ignotu ir jo vadovaujama tarnyba neabejoja, jog tai sukčių lizdas. Brazauskas to niekuomet nematys – jo chebrantas ir praeityje ir dabar. Šilumos įstatymas buvo kuriamas Ignoto firmoje, Ūkio ministerijoje, glaudžiai bendradarbiaujant su Šilumos tiekėjų asociacija (Rubikon grupė jai priklauso). Tai nėra ko stebėtis, kad įstatymas gina vien šilumos tiekėjų interesus. Šilumos tiekimas yra nepaprastai pelninga ir sunkiai pasiduodanti sukčiavimo išaiškinimui verslo sritis. Žmonės „perka” šilumos energiją, neturėdami galimybių pasitikrinti sunaudojimą, jie neturi teisės reguliuoti gaunamos energijos kiekį savo bute. Visiška savivalė. Ir šitokią tvarką gina p.A.Ignotas, kabinėdamas ant ausų vyriausybės nariams ir Seimui „makaronus“, gąsdindamas, apie galimą šilumos tiekėjų bankrotą ir visišką centralizuotos šilumos tiekimo sistemos sužlugdymą, nes tai esanti specifinė paslaugų tiekimo sfera. Melas ir dar kartą melas. Jeigu įmonė gali išgyventi tik prekiaudama be „svarstyklių“kitaip kaip sukčiu lizdu jos nepavadinsi. Įvadinis namo šilumos skaitiklis nėra objektyvus kontrolės prietaisas ir gali atlikti tik kontrolinio skaitiklio funkcijas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.