Ralio komandą „Vanagas Racing” rems banko „Parex” padalinys

Vilniaus automobilių ralio komanda „Vanagas Racing” pirmosiomis šių metų dienomis pasirašė bendradarbiavimo sutartį su bendrove „Parex faktoringas ir lizingas”, kuri taps viena pagrindinių komandos partnerių visą 2006 metų automobilių lenktynių sezoną.
Naujieji partneriai finansuos komandos „Vanagas Racing” pasirengimą šių metų Lietuvos automobilių ralio čempionatui bei dalyvavimą visuose jo etapuose, kurie bus organizuojami nuo sausio iki gruodžio mėnesio.
„Prieš naująjį sezoną komanda gerokai sustiprėjo: turime naują gerai parengtą automobilį, naują šturmaną ir naujų partnerių. Visa tai pagrįstai leidžia tikėtis gerų sportinių rezultatų”, – teigė „Vanagas Racing” vadovas Ramūnas Kliunka.
Komandos partnere tapusios bendrovės „Parex faktoringas ir lizingas” valdybos pirmininkė ir direktorė Enrika Daudiša pažymėjo, kad automobilių lizingas yra viena iš svarbiausių įmonės veiklos krypčių, todėl dalyvavimas automobilių ralio projektuose tiesiogiai siejasi su šio „Parex” banko padalinio verslo plėtros koncepcija.
Šiais metais ralio komandos „Vanagas Racing” lenktynininko Benedikto Vanago tikslas – iškovoti I-ąją vietą N4 klasėje, kurioje važiuojantys automobiliai yra vieni iš galingiausių. Lietuvos ralio čempionato etapuose B.Vanagas važiuos greitu ir techniškai patikimu automobiliu „Subaru Impreza WRX STI” kartu su nauju šturmanu Napoliu Vitoniu – vienu ryškiausių šios srities profesionalų Lietuvoje. Jis turi daugiau kaip 20 metų šturmano patirtį ir yra dalyvavęs raliuose su daugeliu žinomų Lietuvos ir užsienio lenktynininkų.
„Aukšto lygio šturmano pagalba treniruočių ir varžybų metu man labai naudinga, ji padės įgauti stabilumo”, – sakė B.Vanagas, kuris jau du mėnesius treniruojasi kartu su N.Vitoniu.
Vieną greičiausių Lietuvos lenktynininkų B.Vanagą dėl jo efektingo ir ekspresyvaus važiavimo spėjo pamėgti šalies automobilių sporto mėgėjai. Profesionalaus sportininko karjerą B.Vanagas pradėjo 1998 metais, startavęs Lietuvos žiedinių lenktynių čempionate, o vėliau – „Škoda” taurės” lenktynėse. Lietuvos ralio čempionate B.Vanagas dalyvauja nuo 2001 metų. Pernai ralyje „Visaginas 2005” B.Vanago ir šturmano Kęstučio Jakučio ekipažas užėmė pirmąją vietą N4 klasėje ir buvo trečias absoliučioje įskaitoje.
Naujasis automobilių lenktynių sezonas šiais metais startuoja sausio 28 dieną raliu „Visagino, Ignalinos ir Zarasų egzotika 2006”. Iš viso šįmet bus surengti penki Lietuvos ralio čempionato etapai. Be to, šį sezoną „Vanagas Racing” ekipažas planuoja startuoti lenktynėse Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Baltarusijoje.

„Vanagas Racing”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.