Bilietų perka ir kaimynams

Vasarį pabrangs autobusų bilietai, tačiau tie, kurie perka bilietus ne autobusuose, galės jų nusipirkti pigiau.

Pigiausiai bilietai parduodami viešojoje įstaigoje „Klaipėdos keleivinis transportas”, kurios adresas – Kalnupės g. 1.

„Įkūrus „Klaipėdos keleivinį transportą”, miesto politikai nusprendė, kad mes, kaip viešoji įstaiga, turime teikti ir socialines paslaugas. Todėl bilietus pradėjome pardavinėti mažiausia kaina: vienkartinius – su penkių procentų nuolaida, o terminuotus, priklausomai nuo rūšies – keturiais procentais pigiau”, – pasakojo „Klaipėdos keleivinio transporto” direktorius Gintaras Neniškis.

Daugiausiai autobuso bilietų parduoda spaudos kioskai. Vasarą kioskai parduoda apie 20 procentų visų vienkartinių bilietų. Ne sezono metu – mažiau – apie 14 – 15 procentų.

Žmonės gana noriai perka bilietus ir „Klaipėdos keleiviniame transporte”. Anot direktoriaus, jų įstaiga parduoda apie 11 procentų vienkartinių ir 2 procentus terminuotų bilietų. Daugiausiai „Klaipėdos keleiviniame transporte” bilietų įsigyja savivaldybės ir valstybės kontroliuojamos įmonės bei kiti žmonės, perkantys jų didelius kiekius.

„Pabendravęs su mūsų klientais sužinojau, kad neretai pas mus žmonės nuperka autobuso bilietus viso namo kaimynams. Paprastai tada bilietų perkama daug – apie 100 vienetų. Be abejo, pasitaiko ir pavienių močiučių, ateinančių nusipirkti po vieną bilietą, bet tokių būna nedaug”, – teigė G.Neniškis.

Šiuo metu „Klaipėdos keleiviniame transporte” litą kainuojančių bilietų galima įsigyti už 76 centus, o kituose prekybos taškuose, pavyzdžiui, spaudos kioskuose – už 80 centų. Autobusuose bilietai parduodami be nuolaidos.

Kai bilietai pabrangs iki 1,20 Lt, „Klaipėdos keleiviniame transporte” jie kainuos 95 centus, o kituose prekybos taškuose – litą.

G.Neniškis patikino, kad net ir pabrangus bilietams žmonės dar kurį laiką galės naudotis ir turimais senaisiais. Visuose miestuose priimtina, kad po bilietų pabrangimo yra maždaug mėnesį trunkantis pereinamasis laikotarpis, kurio metu galima važinėtis su pigiau įsigytais bilietais. Terminas, kiek laiko galios senieji bilietai Klaipėdoje, kol kas nenustatytas.

Giedrė Balčiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.