Koalicija – „Vartotojai ir Euras” atstovaus vartotojų interesams įvedant eurą

Dauguma Lietuvos gyventojų, kaip parodė paskutinis tyrimas, yra prieš euro įvedimą. Gyventojai nerimauja, kad įvedus eurą pakils produktų ir paslaugų kainos.

Suprasdamos gyventojų nerimą ir siekdamos ginti euro vartotojų interesus, Sausio 13 dieną Nacionalinė vartotojų konfederacija, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija, Lietuvos darbo federacija, LR Daugiabučių namų savininkų bendrijų federacija, Lietuvos transporto darbuotojų federacija, Vilniaus profesinė sąjunga „Solidarumas”, Vilniaus darbuotojų profesinę sąjunga, Vakarų Lietuvos vartotojų federacija, Šiaulių vartotojų federacija įkūrė neformalią koaliciją – „Vartotojai ir Euras”.

Koalicijos partneriai, sieks, kad kainos nebūtų be pagrindo keliamos arba, jei taip atsitiks, turi būti numatytas ir įgyvendinamas kainų kompensavimo mechanizmas.

Tuo tikslu koalicijos partnerės analizuos statistiką apie prekių ir paslaugų kainų dinamika, fiksuos vartotojų skundus ir pageidavimus bei rengs nuomones apie euro įvedimo poveikį vartotojams, prižiūrės kaip verslo organizacijos laikosi Geros verslo praktikos kodekso nuostatų bei dalyvaus kitoje informacinėje veikloje.

Koalicijos „Vartotojai ir Euras” nariai

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.