Melnragėje – eismo pertvarka

Susirūpinta eismo problemomis Melnragėje.

Svarstoma, ar leisti I Melnragėje poilsiautojams statyti automobilius, ar nukreipti juos į kitus paplūdimius, šalia kurių yra transporto stovėjimo aikštelės.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus žadėjo, kad sprendžiant eismo problemas bus atsižvelgta ir į vietinių gyventojų nuomonę.

Melnragės ir Girulių seniūnijos gyventojai jau buvo susitikę su pagrindinės gyvenvietėje Melnragės detalųjį planą ruošiančiais bendrovės „Hidroprojektas” specialistais. Projektuotojai išsakė viziją platinti Kopų gatvę taip, kad jos pakraščiuose būtų galima statyti automobilius. Tačiau šios gatvės gyventojai nenori, kad pro juos važinėtų poilsiautojų automobiliai.

Kadangi nuomonę dėl eismo Melnragėje pareiškė tik kai kurie seniūnijos gyventojai, o miesto valdžia nusiteikusi išklausyti daugumos nuomonę, bus sušauktas dar vienas gyventojų susirinkimas.

Ruošdami detalųjį planą projektuotojai atkreipė dėmesį į tai, kad kai kurios gatvės siauresnės nei turi būti. Jų platinti, aukojant dalį kopų ar šaligatvio, nesinori, tad greičiausiai šiose gatvėse bus vienpusis eismas. Tai pakeistų eismo sąlygas ir kitose I Melnragės gatvėse.

Šiuo metu Melnragėje ruošiamasi ir kitiems pokyčiams – prie molo projektuojama automobilių stovėjimo aikštelė. Kol kas neaišku, kokio dydžio ji bus, tačiau A.Šimkus spėjo, kad aikštelėje turėtų tilpti mažiausiai 50-60 automobilių.

Aikštelės projektas turėtų būti parengtas pavasarį, o kada ji bus įrengta, priklausys nuo lėšų. Pagal optimistiškiausias prognozes aikštelė galėtų būti įrengta ir link jos vedanti Vėtros gatvė būtų sutvarkyta jau šią vasarą.

Giedrė Balčiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.