Tautinė tradicija gyvuoja karpiniuose

Daugelis mano, kad jos darbams reikia titaniškos kantrybės bei dieviško kruopštumo. Ji pati šypsosi: „Tam, ką aš darau, nereikia jokių ypatingų talentų ar gebėjimų!” Šaltą žiemos vakarą garsi tautodailininkė, gausybės karpinių, raižinių bei ekslibrisų autorė, Laimutė Fedosejeva (Benešiūnaitė) LŽ atvėrė savo namų duris.

Prieš pokalbį ponia Laimutė sakė, kad į namų erdvę smalsių akių neįsileidžianti, tačiau mums padarys išimtį. Namuose susirinkusi visa šeimyna: ir vyras Dmitrijus, ir sūnus Tomas, ir dukra, mamos švelniai šaukiama Romute.

Laimutė kviečia užeiti ir atsiprašo: „Šalta pas mus…” Tačiau kambarys dvelkia kūrybinės netvarkos šiluma, kartu ir stebina – priešingai, negu tikėjomės, sienų nepuošia nei karpiniai, nei raižiniai. Matomiausioje vietoje kabo didžiulis paveikslas-dėlionė. „Tai mūsų trečiasis kūdikis!” – didžiuodamasi sako moteris.

„Net penki tūkstančiai detalių, dėliojome keletą mėnesių”, – žmonai antrina vyras, skubantis į kitą kambarį žiūrėti televizoriaus, kad netrukdytų kalbėtis apie kūrybą. – Viktorija Rinkevičiūtė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

3 atsiliepimai į "Tautinė tradicija gyvuoja karpiniuose"

  1. gjhg

    😛 8) 8) 8) 8) 8) 👿 👿 👿 👿 👿 👿 😯 😯

  2. tomasa

    labas gaidiai 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿

  3. tomas

    rytas jega 😀 😮 8) 8) 8) 8) 8) 😀 😀 😀 😮 😮 🙂 🙂 🙂 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.