Ministras užtaria Lietuvos paštą

Vakar Vilniuje su darbo vizitu viešėjusiam Klaipėdos merui nepavyko įtikinti susisiekimą ministrą, kad šiai ministerijai pavaldus Lietuvos paštas užimtų lankstesnę poziciją derybose su komunalines paslaugas teikiančiomis įmonėmis dėl mokesčių surinkimo.

Tačiau uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius pasidžiaugė, kad ministras Petras Čėsna pažadėjo ministerijos paramą svarbiems Klaipėdoje vykdomiems infrastruktūros projektams.

„Ministras palaiko Lietuvos pašto poziciją, nes tai yra ūkio subjektas, kuris įkainius nustato remdamasis realiomis sąnaudomis. P. Čėsna akcentavo, kad dauguma komunalines paslaugas teikiančių bendrovių jau pasirašė naująsias sutartis su Lietuvos paštu. Tad tai, jog vandentiekininkai ir kai kurios daugiabučius administruojančios bendrovės nesutinka su naujais įkainiais, paštininkai nelaiko dideliu nuostoliu”, – „Vakarų ekspresui” pasakojo R. Taraškevičius.

Susisiekimo ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėjos Reginos Sklepovič teigimu, ministras uostamiesčio merui pateikė duomenis, kad vidutinis paštininkų atlyginimas siekia 770 litų, o įnirtingiausiai naujiems tarifams besipriešinančių vandentiekininkų – 1360 litų.

„Tai įrodo, jog Lietuvos paštas yra nustatęs tik minimalius mokesčius”, – teigė ministerijos atstovė.

Anot mero, artimiausiu metu vėl bus tariamasi su tais uostamiesčio komunalininkais, kurie nepasirašo sutarčių su paštu, kaip gyventojams užtikrinti patogų atsiskaitymą už suteiktas komunalines paslaugas.

„Visgi susitikimą su ministru vadinčiau labai pasisekusiu, nes ministras garantavo paramą įgyvendinant šiaurinio išvažiavimo kelio iš uosto projektą. Ministras palankiai įvertino ir galimybę prisidėti prie Kretingos gatvės rekonstrukcijos”, – pasidžiaugė Klaipėdos meras.

Martynas Vainorius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.