Meras skaičiuoja balsus

Po susitikimo su Arvydu Garbaravičiumi krikščionys demokratai neslėpė, kad kalbėta ir apie galimą interpeliaciją vicemerui Erikui Tamašauskui

Prabilęs apie Savivaldybės administracijos direktoriaus Giedriaus Buinevičiaus pakeitimą ir interpeliaciją vicemerui Erikui Tamašauskui, Kauno meras Arvydas Garbaravičius bando užsitikrinti valdančiosios koalicijos partnerių paramą.

Vakar Kauno vadovas susitikęs su Krikščionių demokratų frakcijos nariais kalbėjosi apie tolesnį bendradarbiavimą. „Buvo kalbama apie tolimesnį Eriko Tamašausko likimą. Jis perėjo į kitą frakciją, todėl turėtų pasitraukti iš vicemero posto. Panašu, kad krikščionys demokratai mus palaikys”, – po susitikimo tikino A.Garbaravičius.

Tuo tarpu vicemeras Kazimieras Kuzminskas nebuvo toks kategoriškas. „Interpeliacija vicemerui – svarstytinas dalykas. Tačiau norime susitikti ir su E.Tamašausku. Jeigu jis priklausys naujai kuriamai partijai, tuomet jam derėtų pasitraukti iš posto”, – sakė mero pavaduotojas.

Paklaustas apie G.Buinevičiaus likimą, Kauno meras ragino palaukti pirmadienio, kai Savivaldybės administracijos direktorius grįš iš atostogų. Krikščionių demokratų atstovai buvo atviresni.

„Šis klausimas tikrai aktualus. Pastebėjome, kad G.Buinevičius – puikus specialistas, tačiau nesugeba dirbti komandoje. Galbūt jis pats atsistatydins?”- svarstė K.Kuzminskas. Jis neįvardijo, kas pretenduoja užimti šį postą, nors nepaneigė, kad apie tai su meru kalbėta. „Mes nepretenduojame į Savivaldybės administracijos direktoriaus kėdę”, – tikino krikščionis demokratas.

„Kauno diena” rašė, kad dar praėjusį mėnesį šis postas siūlytas socialdemokratui Bronislovui Kučinskui, tačiau šią savaitę jau minima konservatoriaus Arūno Keserausko kandidatūra. Meras šių kalbų nepaneigė.

Pasklidus žinioms apie galimas permainas Kauno valdžioje, kai kurie tiek valdančiajai daugumai, tiek opozicijai priklausantys politikai neatmetė galimybės, kad nepasitikėjimas gali būti pareikštas ir pačiam merui.

„Šios kalbos manęs dar nepasiekė, tačiau apie interpeliacijas Kaune kalbama jau penkerius metus”, – sakė A.Garbaravičius. Vakar jis nebuvo linkęs sureikšminti, kad, balsuojant dėl švietimo įstaigų koncesijos konkurso nutraukimo, miesto Taryboje buvo susidariusi kita dauguma.

„Nereikia šio balsavimo sureikšminti. Žinojome, kad mūsų nuomonės išsiskirs: vieni rūpinosi politiniais dividendais, o kiti – miesto gerove”, – sakė meras. Artimiausias miesto Tarybos posėdis vyks kitą savaitę. Jame ir turėtų paaiškėti, ar valdančioji koalicija yra vieninga. Savotišku išbandymu gali tapti interpeliacija E.Tamašauskui. Konservatoriai yra pareiškę, kad jos nepalaikys.

Arūnas Andriuškevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.