Ledas storėja, meškeriotojų gausėja

Ventės rage poledinės žūklės mėgėjų praėjusį savaitgalį nestigo, nes ir oras buvo jiems palankus, ir ledas tapo patikimesnis.

Gerai pažįstamas Vytautas sako: „Žvejų būtų dar daugiau, bet kažkodėl mėgėjus klaidina per Lietuvos radiją skelbiama informacija, kad Kuršmarių ledas plonas, pavojinga ant jo lipti. Ventės rage tokio pavojaus iš esmės nėra. Ledo storis – 15-20 centimetrų. Ant jo važinėjama ledrogėmis. Žinoma, atsarga gėdos nedaro, bet gąsdinti kategoriškai neverta. Beje, ledas švarus, be sniego. Mėgėjai naudojasi paspirtukais.

Žuvautojai, atvykę iš Klaipėdos, Ventės rago plotuose pasklido skirtingomis kryptimis: vieni nukulniavo Atmatos, kiti – Nidos link. Geriau pasisekė „nidiškiams”: jiems pavyko užtikti daugiau žūklaviečių, iš kurių ištraukė įvairaus dydžio ešerių. Na, o „atmatiškiams” sėkmė atsuko nugarą: kai kurie jų grįžo visai tušti.

Apibendrintai galima pasakyti, kad savaitgalį Ventės ragas mėgėjus „nuskriaudė”: išvyka į ešerių Meką, pareikalavusi ir jėgų, ir pastangų, ir išlaidų, nepasiteisino.

Daug mėgėjų buvo Mingės kaime. Kaip jiems sekėsi? Įvairiai. Kai kurie užtiko „gerų” ekečių, kitiems tai padaryti sekėsi prasčiau.

Mingės ledą pirmą kartą šį sezoną išbandė patyrę žvejai mėgėjai iš Sporto centro Algirdas, Sergejus ir Julius. Vyrai entuziastingai dirbo iš peties, nesėdėjo vietoje, o ieškojo žuvų. Kaip paprastai, tarp žuvautojų vyksta neoficialios varžybos: kas kiek pagaus žuvelių?

Tą dieną po Mingės ledu „medžiojo” grobį raudes, rečiau – kitos žuvys. Žvejai naudojo įvairius masalus: klaipėdiškiai pasirinko musės ir uodų trūklio lervas. Kai kurie ant kabliuko vėrė abu masalus, atseit, darė „sumuštinį”.

Kaip visgi sekėsi klaipėdiškiams? Po žūklavimo buvo susumuoti rezultatai. Šį kartą labiausiai sekėsi Juliui: jis ir daugiau, ir didesnių raudžių pagavo. Trys žvejai savo laimikiais iš esmės liko patenkinti. Ką gi: gera pradžia (sezono!) – pusė darbo.

Artimiausia klaipėdiečių mėgstama žvejybos vieta Kalotė irgi nebuvo užmiršta. Kibo įvairiai: vieni mėgavosi mažais ešeriukais, kitiems pavykdavo stambesnių žuvų pagauti.

Malonu, kad Kalotėje pagaliau pasirodė inspektoriai, kurie turi rimtai sudrausminti „skritulininkus”, darančius gėdą kultūringiems ir padoriems žvejams mėgėjams.

Ką dar pastebėjo „kalotiškiai”? Jų pagauti ešeriukai skrandyje „saugojo” vėžiukus ir mailių, kuriais šios žuvelės maitinosi. Kur tokio masalo šiuo metu gauti meškeriotojams?

Greitai dėmesio sulauks užšąlanti Danė. Tiesa, teks dar truputį palaukti. Danė labai paranki: mėgėjams ji arti ir, kaip žinoma, žuvinga ir žiemą.

Juras Šilgalis

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.