Sunki prievolė – saugoti čekį

Seimo nariams teks apsispręsti, ar jiems bus privaloma skaidriai atsiskaityti už išleistus mokesčių mokėtojų pinigus.

Šiandien Seimo valdyba balsuos dėl lėšų panaudojimo ir atskaitomybės tvarkos projekto. Šį dokumentą parengė Seimo kanceliarija drauge su Seimo Teisės departamentu. Parlamentarai tvirtina studijavę Europos Parlamento (EP) praktiką, kur esą čekių už įsigytas prekes ir paslaugas prašoma tik, kai pasitaiko didesnių išlaidų.

Vakar minėtas projektas aptartas su Seimo frakcijų seniūnais. Seimo Teisės departamento direktorius Kęstutis Virketis nesutiko LŽ supažindinti su minėtu projektu, nes jis esą nuolat taisomas. Koks projekto variantas bus pateiktas valdybai, vakar po pietų Virketis dar nežinojo. Nekalbi buvo ir Seimo Finansų departamento direktorė Danutė Petrauskienė. Ji tvirtino, kad dėl didžiosios dalies išlaidų parlamentarai „tikrai turės atsiskaityti”.

Seimo vicepirmininkas Viktoras Muntianas teigė, kad norint atsiskaityti už visas išlaidas tektų samdyti atskirą finansininką. – Daiva Norkienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

1 atsiliepimas į "Sunki prievolė – saugoti čekį"

  1. VPT

    Šis projektas turi būti rengiamas ne pagal EP praktiką, o pagal LR galiojantį Viešųjų pirkimų įstatymą (aišku jeigu parlamentarai ir P kaceliarija privalo laikytis LR įstatymų). Įdomu kokias išvadas apie šį projektą pateiku LR Viešųjų pirkimų tarnyba!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.