Vyriausybė privalo rasti lėšų Šventosios jūrų uosto statyboms pradėti

Seimo Jūrinių ir žuvininkystės reikalų komisijos pirmininkas Bronius Pauža komisijos vardu kreipėsi į šalies premjerą A.Brazauską su prašymu paspartinti Šventosios jūrų uosto statybos darbus.

Komisijos pirmininko B.Paužos teigimu, Šventosios uosto statybos darbus būtina pradėti bent 2008 metais: „Susisiekimo ministerijos planuose Šventosios uosto statybas numatoma pradėti tik 2011 m. Komisijos nuomone, Finansų ministerija biudžete privalo rasti lėšų ir šio uosto statybos darbus pradėti jau 2008-aisiais. Tai leistų ne tik greičiau sukurti reikiamą infrastruktūrą Baltijos jūros pakrantėje, tačiau ir padėtų sustabdyti krantų eroziją”, – mano Jūrinių ir žuvininkystės reikalų komisijos pirmininkas.

Pasak B.Paužos, būtina kuo greičiau pradėti vis labiau yrančio Šventosios molo darbus: „1939 metais statytas molas šiandieną jau menkai atlieka savo funkcijas. Mokslininkų skaičiavimais, kiekvienais metais jo nuverčiama apie 10 – 15 metrų. Iš viso molas jau sutrumpėjo apie 200 metrų. Aplinkos apsaugos ministerija jo rekonstrukcijai kasmet privalo skirti apie 100tūkst. litų. Paspartinus uosto statybas, nereikėtų tų pinigų skirti „kosmetiniam” molo remontui bei būtų sustabdyta krantų erozija”, – tvirtina B.Pauža.

Seimo nario B.Paužos manymu, greičiau atstatytas Šventosios jūrų uostas taptų nemenku transporto ir turizmo mazgu: „Nedidelio Šventosios uosto plėtra labai pagyvintų Palangos ir Šventosios gyvenimą, sudarytų palankias sąlygas miestų plėtrai. Šis uostas pasitarnautų ir Baltijos žvejams, kuriems nebereikėtų plaukti ilgo kelio iki Klaipėdos uosto. Kartu uostas galėtų aptarnauti jachtas, pramoginius ir keleivinius laivus, kas leistų įvykdyti ES reikalavimus, kad Baltijos pakrantėse būtų sudarytos galimybės pramoginiams laivams pasislėpti štormų ir audrų metu kas 50 pakrantės kilometrų atstumu. Šiuo metu šis Baltijos ruožas yra tarsi „balta dėmė” žemėlapyje”, – tvirtina Seimo Jūrinių ir žuvininkystės reikalų komisijos pirmininkas.

B.Paužos teigimu, premjeras A.Brazauskas bei finansų ir susisiekimo ministrai Vyriausybės Tranzito komiteto posėdžio metu sutiko sudaryti komisiją šiuo klausimu bei rasti galimybes, kad uosto statyba būtų pagreitinta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.