Atšalus orui Kaune mobilizuojamas visų tarnybų darbas

Šiandien, dėl itin smarkiai atšalusio oro ir susidariusios situacijos pasekmių miestiečiams, Kauno miesto savivaldybėje, administracijos direktoriaus pavaduotojo l.e. administracijos direktoriaus pareigas Roberto Staniono iniciatyva, buvo skubiai sušauktas ekstremalių situacijų valdymo komisijos posėdis. Jame dalyvavę šilumą, elektrą ir vandenį miestui tiekiančių įmonių atstovai patikino, kad šiuo metu situacija mieste yra kontroliuojama. Nors įmonės dirba padidintu režimu, miestiečiams visos komunalinės paslaugos yra teikiamos be trukdžių, kol kas nėra gauta ir jokių pranešimų dėl šalčio sukeltų avarijų.

Vis dėlto, prognozuojama, kad panašūs šalti orai išsilaikys ir kitą savaitę, todėl gyventojai yra prašomi kuo skubiau pasirūpinti, kad jiems priklausančiose patalpose visi vamzdynai, šilumos mazgai ar radiatoriai būtų tinkamai prižiūrimi t.y. patalpose, kuriuose jie įrengti, būtų pliusinė temperatūra. Užšalus vamzdžiams ar radiatoriams, jie gali susprogti ir šilumos ar vandens tiekimas nutrūks, o tai yra pavojinga žmonių gyvybei tokiu šaltu oru. Taip pat prašoma gyventojų be reikalo nenaudoti elektros prietaisų, kad nesutriktų elektros energijos tiekimas. Įvykus avarijai, gyventojai prašomi kuo skubiau apie tai pranešti avarinėms tarnyboms telefonu: dėl elektros energijos sutrikimų – 22 33 66, vandens -31 35 92, šilumos energijos – 36 15 17. Avarinės tarnybos dirbs visą parą.

Taip pat gyventojams rekomenduojama be būtino reikalo neiti iš namų, ypač senyvo amžiaus žmonėms ir vaikams, nes esant dideliems šalčiams kyla pavojus nušalti drabužiais nepridengtas kūno vietas: ausis, nosį, skruostus. Nuo šalčio dažnai nukenčia kojų ar rankų pirštai, pėdos.

Temperatūrai nukritus žemiau 20 laipsnių šalčio, mokyklose nebus vykdomos pamokos 1-5 klasių mokiniams, o nukritus žemiau 25 laipsnių šalčio – ir 6-12 klasių mokiniams. Visų tėvų, turinčių mokyklinio amžiaus vaikų, prašoma sekti temperatūros pokyčius ir nevesti vaikų į mokyklas, jeigu temperatūra yra atitinkamai žema.

Miesto ligoninės ir poliklinikos dirbs normaliu grafiku, tačiau gyventojams rekomenduojama kreiptis į medikus tik būtiniausiu atveju, nes dėl itin žemos temperatūros prognozuojamas padidėjęs žmonių, besikreipiančių su nušalusiomis galūnėmis, skaičius.

Savivaldybės įstaigos, kuriose veikia nakvynės namai, yra įpareigotos priimti visus asmenys, kurie į jas kreipiasi. Socialinių reikalų skyrius prašo visų gyventojų, pranešti apie benamius, ar kitus asmenis, kuriems reikalinga pagalba, telefonu 45 41 41 (kreiptis į Jurgitą Valaitytę). Savivaldybės transportu, asmenys, kuriems reikalingas apgyvendinimas, bus iš karto nuvežti į nakvynės namus.

Socialinių reikalų skyriaus darbuotojai patikino, kad šiuo metu visose savivaldybei priklausančiose įstaigose, tam tarpe ir Panemunės senelių namuose, yra užtikrintas pakankamas šilumos tiekimas. Panemunės senelių namuose kambarių temperatūra yra 18,5 laipsnių šilumos.

Kauno miesto savivaldybė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.