Kovose dėl klientų – neteisėtos priemonės

Tarpusavyje konkuruojantys uostamiesčio taksistai neteisėtais būdais kovoja dėl klientų.

Įvairiose Klaipėdos vietose yra bent penkios aikštelės, kurias nelegaliai užėmė kai kurių lengvųjų automobilių taksi vežėjai. Į šias aikšteles jie neįleidžia savo kolegų, o ant kelio ženklų čia skelbiami kai kurių taksi firmų telefonai. Tai nėra suderinta nei su savivaldybe, nei su Eismo priežiūros skyriumi.

Savivaldybės Transporto tarnybos skyriaus vedėjo Sauliaus Gudavičiaus duomenimis, visuomeninės paskirties aikštelės, kurias savinasi kai kurios taksi firmos, yra prie naktinių klubų Vingio ir Naujakiemio gatvėse, Pempininkų mikrorajone, Teatro aikštėje.

Prie prekybos centro „Akropolis” įrengti bent šeši kelio ženklai, kurie nurodo, kad ten stovėti gali tik konkrečios firmos taksi automobiliai.

Prekybos centro vadovai neslepia sudarę sutartį su viena uostamiesčio taksi firma, kurios vairuotojai ir gali klientų laukti prie „Akropolio”.

Vyriausiojo policijos komisariato Eismo priežiūros vyresnysis specialistas Gintaras Ramanauskas sakė, kad prie „Akropolio” įrengti kelio ženklai yra numatyti projekte ir suderinti su Eismo priežiūros skyriumi. Tačiau ant jų neturėtų būti nuorodų su taksi firmos pavadinimu. Spręsti klausimą dėl šio pažeidimo, kaip sakė G.Ramanauskas, yra ne Eismo priežiūros skyriaus kompetencija. Tai labiau turėtų rūpėti konkurencijos įstatymo sargams.

G.Ramanauskas sakė, kad, nustačius pažeidėjus, už aprašinėtus kelio ženklus reikėtų bausti kaip už chuliganiškus veiksmus. Tačiau pirmiausia reikia įrodyti, kieno darbas tie neteisėti kelio ženklai.

Bendrovės „Sankryža” direktorius Antanas Garjonas „Klaipėdai” sakė, jog taksi firmos ženklus įsigijo ne iš jo vadovaujamos bendrovės. Anot A.Garjono, Lietuvoje yra bent trys įmonės, kuriose gaminami kelio ženklai. Pašnekovo nuomone, sumokėjęs 200-300 litų, tokį ženklą gali įsigyti bet kas.

Į Saugaus eismo komisijos posėdį savivaldybėje ketinama pakviesti ir didžiausių uostamiesčio taksi firmų vadovus. Jie bus įpareigoti demontuoti neteisėtus kelio ženklus.

Aušra Lukauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.