Fotografijų ekspozicija – dovana muziejui

Šiaulių fotografijos muziejuje atidaryta žinomo fotomenininko, kelis dešimtmečius fotožurnalistu naujienų agentūroje dirbusio šiauliečio Antano Dilio paroda „Mano kolegos” – ne tik kolegų portretai, bet ir šalies fotografijos gyvenimo dokumentika. Beveik septynios dešimtys eksponatų po parodos uždarymo nukeliaus į muziejaus fondus – toks buvo nuotraukų autoriaus noras.

Pasak fotomenininko Ričardo Dailidės, kolegų portretais Dilys kaip metraštininkas įamžino daugelį reikšmingų fotografijai įvykių – seminarų, parodų, konferencijų, festivalių. Tai, kad savo darbus dovanoja muziejui, miestui – ne tik jo draugiškumo bendražygiams ženklas, bet ir didelės kultūrologinės vertės palikimas muziejui.

Dilio paroda „Mano kolegos” tarsi puoselėja paties autoriaus 1981 ir 1986 metais Šiauliuose surengtų respublikinių parodų „Kolegos” tradiciją. Tačiau šį kartą fotomenininkas parodo savo žvilgsnį į jį supusius kolegas. Dilio bičiulis, šiaulietis fotomenininkas Algirdas Musneckis apibendrino: „Kartu dirbom, kartu pasenom”. – Laima Peleckienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.