2005 metais „H.B. Fuller” padidino grynąsias įplaukas 7,3 proc.

„H.B. Fuller Company” (Niujorko vertybinių popierių biržos simbolis: FUL) paskelbė ketvirtojo ketvirčio ir 2005 metų gruodžio 3 dieną pasibaigusių finansinių metų veiklos rezultatus ir prognozes 2006 finansiniams metams.

2005 metais grynosios įplaukos siekė 1,512 mlrd. JAV dolerių ir buvo 7,3 proc. didesnės negu ankstesniais metais, kai siekė 1,409 mlrd. JAV dolerių. Patobulinta kainodara padidino įplaukas 7 procentiniais punktais, didesni pardavimai – 0,4 punkto, o palankus valiutų kursų poveikis – 1,3 punkto. Tačiau grynasis „Probos” įsigijimo ir Japonijos verslo dekonsolidacijos poveikis sumažino įplaukų padidėjimą 1,4 procentinio punkto. Papildoma ketvirtojo ketvirčio savaitė padidino grynąsias metų įplaukas 2,1 procentinio punkto.

„2005 metus būtų galima pavadinti esminio veiklos pagerėjimo ir nuolatinio ryžto gerinti rezultatus metais. Nepaisydami beprecedenčio žaliavų kainų augimo, sistemingai įgyvendinome mūsų strategiją, kuri padėjo mums išlikti šioje sudėtingoje aplinkoje ir pagerinti rezultatus”, – pareiškė valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Alas Strouckenas (Elas Stroukenas).

„Pradėdami 2006 metus, kai žaliavų kainos toliau kopia aukštyn, ketiname toliau pasikliauti savo strategijos įgyvendinimu ir sieksime toliau gerinti mūsų veiklos rezultatus”, – pridūrė jis.

Ketvirtąjį 2005 finansinių metų ketvirtį grynosios įplaukos siekė 413,2 mln. JAV dolerių ir buvo 9,2 proc. didesnės negu ketvirtąjį 2004 finansinių metų ketvirtį.

Patobulinta kainodara, didesni pardavimai ir palankus valiutų kursų poveikis padidino įplaukas atitinkamai 8,9 procentinio punkto, 3,2 punkto ir 0,1 punkto.

Tačiau bendrovės Japonijos verslo dekonsolidacija sumažino prieaugį 3 procentiniais punktais. Ketvirtojo ketvirčio rezultatams taip pat turėjo įtakos papildoma savaitė, palyginti su ankstesnių metų ketvirtuoju ketvirčiu. Dėl šios papildomos savaitės ketvirtojo ketvirčio grynosios įplaukos padidėjo 7,8 procentinio punkto, ir šis padidėjimas yra daugiausia susijęs su išaugusiais pardavimais.

„H.B. Fuller Company” gamina ir prekiauja lipalais, sandarikliais, gruntais, dažais ir kitais specializuotais cheminiais produktais. 2005 finansiniais metais bendrovės grynosios įplaukos siekė 1,512 mlrd. JAV dolerių. Paprastosios bendrovės akcijos yra parduodamos Niujorko vertybinių popierių biržoje (NYSE), akcijos simbolis FUL.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.