Atsinaujino 5 kanalo laida „Dviguba tiesa”

Teisines peripetijas nagrinėjančią laidą rengs atsinaujinusi autorių komanda. Be to, „Dviguba tiesa” nuo šiol bus transliuojama nauju laiku – sekmadieniais 16 val.

Tikrąją tiesą nuo dvigubos padedanti atskirti laida „Dviguba tiesa” naują sezoną pradeda atsinaujinusi. Nuo šiol „Dvigubos tiesos” vedėjui Dainiui Radzevičiui talkins žinomas TV ir radijo žurnalistas Rytis Juozapavičius. Specialius reportažus „Dvigubai tiesai” rengs žurnalistė Eglė Kairelytė.
Laidos rengėjai savo misija laiko žiūrovų teisinį švietimą. „Matydami, kaip politikai, teisininkai, žurnalistai ir kiti visuomenės veikėjai diskutuoja apie esantį realų gyvenimą ir to gyvenimo teorinį teisinį reguliavimą ir permainas, žmonės supras, kada jie gali tikėtis realios pagalbos, o kada belieka patiems už save kovoti”, – teigia laidos rengėjai R.Juozapavičius ir D.Radzevičius.
„Prisimenu, kiek daug diskusijų susilaukė viena paskutiniųjų praėjusio sezonų laidų, kai buvo kalbėta apie susikompromitavusius pareigūnus. Paaiškėjo, kad mes ir įstatymas skirtingai traktuojame žodžius „nepriekaištinga reputacija”. Laidoje Seimo atstovai ir teisininkai pažadėjo, kad gyvenimo logikai prieštaraujanti sąvoka apie reputaciją turi būti peržiūrėta”, – pasakojo laidos rengėjai.
Jau pirma atsinaujinusios „Dvigubos tiesos” komandos laida bus skirta amžinai diskusijai apie nusikaltėlius – valstybė investuoja daugybę pinigų, kad tokie žmonės atlikę bausme grįžtų į normalų gyvenimą, tačiau patys kaliniai ir kiti specialistai teigia, kad tai kova su vėjo malūnais. Vieni teigia, kad jiems valstybė padeda tik teoriškai, kiti sako, kad dauguma nuteistųjų patys nesistengia sau padėti.
Laidos rengėjai lankėsi ne vienoje įkalinimo įstaigoje ir parengė specialų reportažą apie vienos merginos, atliekančios bausmę Panevėžio moterų pataisos namuose, gyvenimo istoriją. Laidos diskusijoje specialistai bandys atsakyti, ar įmanoma „pataisyti” žmogų?
Šiais metais laidos autoriai planuoja parengti bent keturias dešimtis laidų, skirtų žmogaus teisėms. „Svarbių temų yra tikrai kur kas daugiau, todėl tiesos paieškoms teks negailėti laiko”, – teigia laidos rengėjai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.