„Olympiakos” sieks revanšo prieš vilniečius

Lietuvos vicečempionai žaisti Eurolygos rungtynių į Graikiją išvyko stipriausios sudėties

Eurolygos vienuoliktojo turo rungtynes Vilniaus „Lietuvos rytas” šiandien išvykoje žais su Pirėjo „Olympiakos” (Graikija). Abi ekipos atsidūrusios skirtingose B grupės pozicijose.

Vilniečiai, turintys 7 pergales iš 10 galimų, žengia antri ir yra beveik užsitikrinę vietą antrajame Eurolygos etape. Jono Kazlausko treniruojama „Olympiakos” ekipa turi tik keturias pergales ir, norėdama patekti į TOP-16 varžybas, beveik neturi teisės pralaimėti.

Pirmąją šių komandų dvikovą Vilniuje šeimininkai laimėjo 78:67.

Kauno „Žalgirio” krepšininkai, rungtyniaujantys A grupėje, šiandien išskrenda į Italiją, kur vienuoliktojo turo dvikovą rytoj žais su Trevizo „Benetton”.

Treneris krizės neįžvelgia

„Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Nevenas Spahija laukia sunkios kovos Pirėjuje.

„Mūsų varžovai pralaimėjo dvejas paskutiniąsias Eurolygos rungtynes, tačiau tai nieko nereiškia. „Olympiakos” antrajame rate žaidžia daug geriau nei pirmajame, – sakė N.Spahija. – Mes pralaimėjome paskutiniąsias Eurolygos rungtynes Barselonos komandai, tačiau nematau mūsų žaidime jokių krizės požymių, juk žaidėme be dviejų labai svarbių krepšininkų. Manau, kovodami su „Olympiakos” turėsime galimybę įrodyti, kad žaidžiame gerai”.

Manoma, jog šįvakar jau galės žaisti Robertas Štelmaheris ir Simas Jasaitis, kurie prieš savaitę patyrė čiurnos traumas.

Savaitgalį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikovoje su „Šiauliais”, kurią 73:61 laimėjo „Lietuvos rytas”, abu traumuoti žaidėjai dar nerungtyniavo.

Svečių neslėgs įtampa

„Mačiau „Lietuvos ryto” ir „Winterthur FCB” rungtynes. Nepaisant pralaimėjimo, Vilniaus krepšininkai demonstravo gerą sportinę formą, – dvikovos su „Lietuvos rytu” išvakarėse kalbėjo „Olympiakos” strategas Jonas Kazlauskas. – Mūsų varžovai į Pirėjų atvyko neslegiami įtampos, nes jie yra beveik užsitikrinę kelialapį į TOP-16 varžybas, ir tai bus didžiausias jų pranašumas šio vakaro dvikovoje. Todėl mes, norėdami laimėti, privalėsime būti labai susikaupę nuo pirmosios minutės”.

Pirėjo „Olympiakos” nesvetingai sutinka varžovus savo „Piece and Frienship” arenoje. Šį sezoną aikštės šeimininkus joje sugebėjo įveikti tik Stambulo „Efes Pilsen”, o nieko nepešę namo išvyko ir Eurolygos čempionų Tel Avivo „Maccabi” (Izraelis) klubas, ir Barselonos „Winterthur FCB” (Ispanija) ekipa.

Tad „Lietuvos ryto” laukia sunki užduotis, nors komanda jau ne kartą įrodė, kad varžovų aikštėje žaidžia ne mažiau sėkmingai nei svečiuose.

Lyderiai – legionieriai

Visas „Olympiakos” žaidimas sukasi apie buvusį „Žalgirio” įžaidėją Tajusą Ednį. Amerikietis vidutiškai pelno po 11,3 taško ir yra rezultatyviausias komandoje.

Antras pagal rezultatyvumą yra dar vienas žaidėjas iš JAV Kvinsis Liuisas, pelnantis po 10,2 taško.

Naudingiausias yra „Olympiakos” legionierius iš Kroatijos Andrija Žižičius, pelnantis po 9,8 taško, atkovojantis po 6 kamuolius ir išprovokuojantis po 4 pražangas. Puolėjas tapo naudingiausiu devintojo turo žaidėju, mače su „Maccabi” surinkęs 41 balą.

Praėjusią savaitę „Olympiakos” debiutavo dar vienas amerikietis – Metju Frėjus. 24 metų 206 cm ūgio puolėjas 2004 metais buvo pašauktas NBA naujokų biržoje. Jį 53-iuoju šaukimu pakvietė „Miami Heat”. Tačiau M.Frėjus Majamyje ilgai neužsibuvo, o sezoną užbaigė „New Orlean Hornets”. Tad jo karjera NBA kol kas truko neilgai.

Graikijos čempionate Pirėjo ekipa, turinti 9 pergales ir 2 pralaimėjimus, užima antrąją vietą.

Dovilė Kamarauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.