Ginklų maiše buvo ir aukso

Nors oficialiai tai nutylima, redakcijai pavyko sužinoti, kad skandalingo turinio maiše, pirmadienio popietę aptiktame velionės teisėjos Linos Erentienės privačios valdos Aleksote sandėliuke, buvo ne tik įvairios ginkluotės, bet ir juvelyrinių dirbinių iš aukso.

Aptikti išdavikiški inicialai

Pasak mačiusiųjų, ant vieno, pirminiais duomenimis, vyriško žiedo buvo inicialai „VG” (arba atvirkščiai).

Tačiau, dienraščio šaltinio velionės artimųjų aplinkoje teigimu, tai vienintelis galimas įrodymas, kieno minėtas turtas. Tarp maiše rastų devynių peilių, o tarp jų buvo panašių ir į durklus, buvo ir tų, kuriuos G.Valiukevičius neva buvo demonstravęs vienai savo sugyventinės giminaitei.

Minėtas šaltinis paneigė ir besklindančius gandus, kad maiše slėpta ginkluotė neva surūdijusi ir tinka nebent metalo laužui. „Aprūdiję, o gal tik išmirkę tepale buvo tik du pistoletai”, – tvirtino šaltinis.

Kad rastas ginklų arsenalas – pakankamai geros būklės, vakar dienraščiui patvirtino ir Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Nerijus Marcinkevičius.

Tarp šaudmenų – vyriški žiedai

Nors L.Erentienės tyčinio nužudymo bylą tiriantis Kauno apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Andrius Kiuršinas buvo uždraudęs apie šį radinį skelbti žiniasklaidai, vakar jo turinys patikslintas.

Patikslintais duomenimis, maiše buvo rankinė granata su sprogdikliu, per penki šimtai vienetų įvairių šovinių (jiems priskirtas ir A71, „Aro” išminuotojų įvardytas kaip sprogstamasis sviedinys), devyni peiliai, du revolveriai, pistoletas, mažo kalibro šautuvas, šovinių apkaba bei kiti daiktai. Redakcijos žiniomis, pastariesiems priskirti jau minėtas auksinis žiedas su inicialais „VG”, moteriškas auksinis laikrodis bei du sidabriniai vyriški žiedai.

Apklaustas įtariamuoju

G.Valiukevičiaus apklausa dėl šio radinio priklausomybės pradėta tik vakar po pietų.

Į Kauno tardymo izoliatorių, kuriame po suėmimo laikomas G.Valiukevičius, apklausai atvyko pats prokuroras A.Kiuršinas, kaip paaiškėjo, tiriantis ne tik teisėjos nužudymo bylą, bet ir organizuojantis Centro policijos komisariate atliekamą tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis bei sprogstamosiomis medžiagomis.

Redakcijos duomenimis, G.Valiukevičius turėjo būti apklaustas kaip įtariamasis. Prieš apklausą jam turėjo būti pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis bei sprogmenimis.

Apklausa užtruko apie pusantros valandos. Jos rezultatai nekomentuojami, nes, pasak A.Kiuršino, dar daug ką reikia patikrinti. Ir tai puiki terpė sklisti gandams.

Skandalingiausias gandas

Vienas iš sklandančių gandų – kad šis maišas tiesiog pakištas suinteresuotų, kad G.Valiukevičius būtų pasodintas už grotų, žmonių. Neva, jeigu nepavyktų įrodyti, kad jis nužudė sugyventinę (o eskaluojantiems šias kalbas įtarimą kelią pakankamai, jų nuomone, trumpas įtariamojo suėmimo terminas), tada jį bus galima teisti už neteisėtą ginkluotės laikymą. O už tai gresia laisvės atėmimas nuo ketverių iki aštuonerių metų.

Kad sandėliukas, kuriame šis maišas rastas, buvo nerakinamas, tačiau jį saugojo netoliese pririšti du kiemsargiai šunys, dienraščiui neneigė ir šaltinis. Tačiau, pastarojo nuomone, rakinti nebuvo ko: šiame gerokai apleistame statinyje laikyti tik daržo įrankiai. Skandalingasis maišas, kaip teigiama, ištrauktas iš po pustuščiame sandėliuke buvusių lentų atraižų.

Bendradarbiai sutrikę

G.Valiukevičiaus bendradarbiai iš Panemunės policijos komisariato linkę kelti kitą prielaidą – maišo turinys jiems panašus į kažkokios baudžiamosios bylos įkalčius. „Tačiau G.Valiukevičius daugiausiai tyrė dviračių bei triušių vagystes, – teigė suimtojo kolegos. – Prie bylų su panašia į rastąją ginkluotę jis negalėjo prieiti. Be to, buvo ir gana prastas medžiotojas”.

Beje, šaltinio teigimu, oficialiai G.Valiukevičius nuginkluotas tik po L.Erentienės mirties, nes kalbama, jog grasino, jeigu ši neišgyvens, nusižudyti. Tik po skandalingojo radinio viešai pripažinta, kad G.Valiukevičius buvo keistokas bendradarbis. „Kvailys: turėjo dešimt dienų iki sulaikymo… O gal tai – visai ne jo tirtos bylos įkalčiai… Nežinome net ką daugiau galvoti…” – kalbėjo užuominomis suimtojo bendradarbiai.

Teisėjos artimieji taip pat prisipažino, jog baiminamasi, kad G.Valiukevičius ir toliau gali visą kaltę versti velionei, kurios nužudymu yra įtariamas.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.