„Auksinių gaublių” laureatai – marga kompanija

Tarp šiemetinių „Auksinių gaublių” laureatų esama ir politinių dramų, ir juostų apie meilę – tiek vyro ir moters, tiek gėjų, o geriausiais filmais dramos ir miuziklo ar komedijos kategorijose pirmadienio vakarą buvo pripažinti atitinkamai „Kuprotas kalnas” ir „Ties jausmų riba”.

„Kuprotas kalnas”, kuriame pasakojama gėjų meilės istorija ir kuris sužavėjo kritikus, o į kino teatrus priviliojo nemažai žiūrovų, gavo keturis „Auksinius gaublius” – daugiausiai iš visų.

Tarp šių apdovanojimų yra geriausio režisieriaus „Gaublys”, atitekęs Angui Li, ir geriausio scenarijaus bei geriausios dainos „Gaubliai”.

Ši juosta yra aiški pagrindinė pretendentė į „Oskarus”, kurie bus išdalyti kovo mėnesį.

Tačiau filmas „Ties jausmų riba”, pasakojantis apie ilgus metus trukusią dainininkų Džonio Kešo ir Džun Karter Keš meilę, gali mesti „Kuprotam kalnui” rimtą iššūkį.

Tarp trijų jo „Auksinių gaublių” – geriausio komedijos ar miuziklo aktoriaus ir geriausios komedijos ar miuziklo aktorės apdovanojimai, atitekę Choakinui Finiksui ir Ris Viterspun.

Geriausia dramos aktore pripažinta Felisiti Hafman, kuri filme „Transamerika” suvaidino vyrą ties lyties pakeitimo riba, o geriausiu dramos aktoriumi tapo Filipas Seimuras Hofmanas, filme „Capote” sukūręs rašytojo Trumano Kapotės vaidmenį.

Džordžas Klunis buvo pripažintas geriausiu antrojo plano aktoriumi politiniame trileryje „Sirijana”, kur jis atliko CŽV agento vaidmenį.

Geriausia antrojo plano kino dramos aktore buvo išrinkta Reičel Veis, kuri trileryje „Ištikimasis sodininkas” suvaidino Afrikoje dirbančią socialinę aktyvistę.

Geriausiu užsienio filmu tapo juosta apie palestiniečius „Rojus dabar”, kuriame bandoma patyrinėti, kodėl savižudžiai sprogdintojai ryžtasi mirti ir žudyti kitus.

Šio filmo režisierius Hanis Abu Asadas gautą apdovanojimą pavadino „pripažinimu, kad palestiniečiai besąlygiškai nusipelno laisvės ir lygybės”.

Skirtingai negu „Oskarai”, „Auksiniai gaubliai” teikiami ir televizijos serialams. Garbingiausiose šios srities kategorijose karaliavo televizija ABC – jos hitas „Dingę” buvo pripažintas geriausiu draminiu serialu, o „Nusivylusios namų šeimininkės” – geriausia televizijos komedija.

„Auksinius gaublius” kasmet teikia maždaug 85 narius turinti Holivudo užsienio spaudos asociacija.

Šie apdovanojimai dažnai išpranašauja, kam atiteks „Oskarai”, kurių laimėtojus renka 6 tūkst. narių turinti Kino meno ir mokslo akademija.

Pirmadienio vakarą kino žvaigždės į renginį atvyko pasipuošusios smokingais ir vakarinėmis suknelėmis bei pasidabinusios brangiais papuošalais, o pati apdovanojimų ceremonija buvo transliuojama 172 pasaulio šalyse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.