„Eurovizijos studijoje” aistros užvirė iškart

„Eurovizijos” nacionalinė atranka mėgstantiems paironizuoti kasmet suteikia dvasinio peno, ir tai jau tapo tradicija. Pirmasis atrankos turas vadinamojoje „Eurovizijos studijoje” ją patvirtino.

„Yra tiek vertų finalo pasirodymų, tiek visiško mėšlo. Trys atlikėjai iš dešimties apskritai neturėjo teisės pasirodyti scenoje šitaip pasirengę – yra žmonių, neturinčių savikritikos jausmo”, – su „Jaunimo lyga” įspūdžiais apie pirmąjį atrankinį turą dalijosi jo vertinimo komisijoje dalyvavęs muzikos prodiuseris, leidybos kompanijos „Zet Records” vadovas Vytautas Juozapavičius-Zenka.

Lemtinga klaida

Tiek dalyvių, kurie, kaip ir ankstesniais metais, stebino įvairiais požiūriais į sceninį įvaizdį bei ruošimąsi konkursui apskritai, pasirodymų metu, tiek skelbiant komisijos bei žiūrovų balsavimų rezultatus neapsieita be techninių nesklandumų.

Kitą dieną išplatintame pranešime spaudai nacionalinės atrankos rengėjai – Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT) – dėl jų atsiprašė. Anot Lietuvos televizijos muzikos laidų prodiuserio Jono Vilimo, skelbiant į kitą atrankos etapą praėjusį atlikėjų ketvertuką, kompiuterių sistemoje įsivėlė klaida.

Savaitgalį patikrinus telefono skambučių išklotines, paaiškėjo, kad laimėtojai išvardyti netiksliai. Tiesa, į kitą „Eurovizijos” atrankos etapą pateko tie patys 4 atlikėjai, kaip ir buvo skelbta, tačiau pasikeitė jų išsidėstymas lentelėje.

Į „Eurovizijos studijos” finalą pateko visi neseniai pasibaigusio TV3 realybės šou „Dangus” dalyviai, praėjusį šeštadienį išmėginę savo jėgas scenoje.

Žiūrovų laukia dar dvi „Eurovizijos studijos” – sausio 21 bei 28 d. Šį šeštadienį scenoje pasirodys grupė „Colder”, atlikėjos Milana, Helada, Dove ir kt.

Trijų „Eurovizijos studijos” turų laimėtojai susirungs vasario 4-ąją. Daugiausia 8 geriausieji iš jų pateks į nacionalinės atrankos pusfinalį. Šis jau turi 22 dalyvius, kuriems šie kelialapiai atiteko už įdirbį popscenoje bei dalyvaujant „Eurovizijoje” atrankose.

Reikia apgalvoti priemones

Daugiausia balų sausio 14-osios ture surinko Augustė Vedrickaitė – 24. Jonui Čepuliui teko 16 balų, Antanui Nedzinskui ir klaipėdietei Eglei Juodytei – po 14 balų.

Už Antaną gausiau balsavo žiūrovai, o Eglei palankesnė buvo komisija, kurią, be V. Juozapavičiaus, sudarė roko solistas Povilas Meškėla ir dainininkė Rima Dirsytė-Zeip.

„Visko buvo šiame ture ir, tiesą sakant, nemačiau nė vieno dalyvių – neišskiriu ir savęs – kuris tiktų atstovauti šaliai „Eurovizijoje”, – kalbėjo E. Juodytė.

– Manau, jeigu pergalės tikrai nori, reikia labai kruopščiai apgalvoti priemones, kuriomis jos sieksi – galbūt šokiruoti, galbūt sužavėti nuoširdumu, ištikimybe kuriam nors, nebūtinai populiariam, stiliui. Aš tiesiog norėjau atlikti savo dainą.”

Mergina sakė iki pusfinalio neketinanti tinginiauti – ji tobulins ir savo dainos „It’s Not Good To Be Mad” skambesį, ir patį pasirodymą. E. Juodytės manymu, dalyvauti vardan paties dalyvavimo nėra protingiausias pasirinkimas.

Nevykusi parama

V. Juozapavičius „Jaunimo lygai” sakė manąs, kad į macionalinės atrankos finalą vargiai pateks kuris nors iš „Eurovizijos studijos” nugalėtojų.

Pašnekovas prognozavo, kad sėkmė lydės dalyvius, kurie į jau pateko į pusfinalį. Jų gretose – „Saulės kliošo”, Edmundo Kučinsko, Amberlaifo, Alano Chošnau ir kiti žinomi vardai.

Jų kandidatūros jau dabar aktyviai svarstomos žiūrovų, ypač aktyvios diskusijos verda virtualioje erdvėje. Čia savo simpatijas ir antipatijas reiškiama įvairiausiais žodžiais bei būdais.

Klaipėdiečio dainininko E. Kučinsko kandidatūrai aptarti skirta visa interneto svetainė. Deja, jos kūrėjas, pasirašantis „ltev2006”, į „Vakarų ekspreso” žurnalistų elektroninį laišką neatsakė, tačiau jis išsamiai aiškina savo požiūrį svetainėje ir aktyviai diskutuoja šia tema įvairių tinklalapių forumuose.

„Tai nėra oficialus E. Kučinsko ar jo fanų puslapis. Jis sukurtas specialiai šių metų lietuviškosios „Eurovizijos-2006″ konkursui ir yra skirtas E. Kučinsko kandidatūrai paremti”, – rašoma svetainėje.

„Kai geriausias Lietuvos atlikėjas atliks geriausią šių metų atrankos dainą, Tu suprasi, kad atėjo laikas balsuoti”, – šitokį pompastišką kreipimąsi ir gausius panašaus stiliaus samprotavimus muzikos ir Lietuvos atstovavimo „Eurovizijos” tema perskaitai, atsivertęs tinklalapį.

Tikros rinkiminės kampanijos stilistikos nevengiantis autoriai aiškina norėjęs sukurti tinklalapį nacionalinio „Eurovizijos” konkurso dainoms pateikti, o kadangi, jo kūrėjų nuomone, E. Kučinskas yra stipriausia konkurso figūra, nutarta paremti būtent jį.

Ne vienas tinklalapio lankytojas teiraujasi kūrėjų, ar tik šis projektas nėra sumanytas paties E. Kučinsko.

„Ar šis „saitas” buvo sukurtas specialiai šiam dainininkui? Atsakymas: Ne”, – į tai replikuojama viename „ltev2006” pasirašytame komentare tinklalapio forume.

Pats dainininkas kategoriškai neigė esąs susijęs su svetainės kūrėjais. „Su jais neturiu absoliučiai nieko bendra ir man šis sumanymas atrodo kvailas, – „Jaunimo lygai” sakė jis. – Manau, noras padaryti gera kartais duoda visiškai priešingą rezultatą.”

Klaipėdietis, nacionalinėje konkurso atrankoje atliksiantis dainą „Tavo ir mano dalia”, sakė numanantis, kas galėjo sukurti šią svetainę, tačiau teigė numojęs į tai ranka ir tiesiog nekreipiantis dėmesio. Bet jam ypač nemalonu, kai internete kai kurie komentuotojai savo pasisakymus pasirašo jo vardu.

Smagi atrakcija ir gardi vakarienė

Žurnalistas Arminas Višinskis, pagarsėjęs Lietuvos nacionalinės atrankos į „Euroviziją” kritikas, mano, jog diskusijos šia tema – visai šaliai tik į naudą.

„Kai prasideda atranka, lietuviai vėl gali pasijusti lietuviais. Mus suvienija du dalykai: krepšinis ir „Eurovizija”. Tokiais atvejais susirūpinama savo įvaizdžiu, o juk diskusijos, svarstymai, nauji pamąstymai bei išvados – puiku”, – kalbėjo A. Višinskis.

Pašnekovas sakė specialiai nesidomėjęs, kiek aistrų nacionalinės „Eurovizijos” atrankos sukelia kitose šalyse.

„Tačiau, kiek žinau, pernai Didžiosios Britanijos atstove šiame konkurse vos netapo Džordan – mergina dideliais silikoniniais papais, kuri dedasi ledukų į vyną… Tada britai, popmuzikos srovių formuotojai ir vedliai, irgi turėjo apie ką padiskutuoti, – modelio ir dainininkės, dažnai šmėžuojančios geltonosios spaudos puslapiuose, dalyvavimą atrankoje komentavo A. Višinskis. – O štai vokiečiai, mano žiniomis, konkursui kur kas atlaidesni.”

Tuo metu pasipiktinę atranka Lietuvos žiūrovai skelbia atvirus laiškus interneto portaluose, rašo šimtus komentarų. Bet „Jaunimo lygos” pašnekovai nebuvo linkę pritarti nuogąstavimams, kad leidžiant dalyvauti konkurse prastai ar pernelyg savotiškai pasiruošusiems atlikėjams, smukdomas atrankos prestižas, gaišinamas jos vykdytojų ir žiūrovų laikas bei veltui leidžiami pinigai.

„Jeigu tai būtų beveidžių, vienodai ištobulintų dainų konkursas, viskas būtų kitaip. O būdamas toks, koks yra dabar, jis visus išjudina”, – apie Lietuvos nacionalinę atranką kalbėjo A. Višinskis.

„Atranka – tikra atrakcija žiūrovams, – sakė prodiuseris V. Juozapavičius. – Kuo daugiau nuomonių – tuo įdomiau. O jeigu lipi į sceną, sieki dėmesio – būk pasirengęs, kad tave suvalgys.”

Valerija Lebedeva

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "„Eurovizijos studijoje” aistros užvirė iškart"

  1. chichia

    COLDER geriausi!!!! 🙂

  2. chichia

    mes uz COLDER!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.