Kaip susikurti šventę sau

Telšiškė Bronė Bertauskienė įkvėpimą tapyti jautė nuo pat mažens, tačiau tapytojos diplomą gavo būdama penkiasdešimtmetė. Mokykloje draugėms atminimui piešdavo rožes, dabar jos mėgstamiausi gamtos, Telšių vaizdai. Moteris įsitikinusi, kad jai tereikia rankoje laikyti teptuką, nes įkvėpimą duoda Aukščiausiasis.

„Per darbus nebėra laiko nei sirgti, nei senti”, – džiaugėsi 71 metų sulaukusi telšiškė. Ji dažniausiai vaikšto viena, kad niekas jai netrukdytų, ir stebi gamtą. Bronė neslėpė, jeigu kas nors šalia plepa, tai trukdo susikaupti, grožėtis, semtis įkvėpimo. Grįžusi namo tapo jai atmintin įstrigusius gamtovaizdžius.

Per savo parodas Bronė iš tolo stebi lankytojus ir klausosi, kaip jie vertina paveikslus. „Malonu girdėti, kad žmonėms patinka mano kūryba, šviesios spalvos sukelia teigiamų emocijų, gerai nuteikia”, – prasitarė tapytoja, tikinti gydomosiomis spalvų savybėmis.

Visą gyvenimą daile besidominti Bronė brandaus amžiaus sulaukusi netikėtai įstojo į Maskvos liaudies meno universiteto Tapybos fakultetą, kiekvieną mėnesį siųsdavo apie 30 darbų, kuriuos vertindavo dėstytojai. Per 3,5 metų nusiuntė maždaug 200 savo kūrinių, kurie ten ir liko. – Giedra Akavickienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.