Savivaldybės vadovo kėdė tampa derybų objektu

Kauno mero komanda jau dairosi naujo administracijos direktoriaus

Po atostogų sugrįžusio Savivaldybės administracijos direktoriaus Giedriaus Buinevičiaus laukia politinis išbandymas. Savivaldybėje jau ne pirmą savaitę kalbama apie gresiančias rokiruotes. Kauno meras Arvydas Garbaravičius vakar patvirtino, kad „yra svarstoma kita kandidatūra”, tačiau kol kas jos neįvardijo.

Neoficialiomis žiniomis, vienas realiausių pretendentų – „Kauno vandenų” valdybos pirmininkas konservatorius Arūnas Keserauskas.

Kalbėsis su koalicijos partneriais

Rytoj vyksiančiame konsultacinės tarybos posėdyje valdančiosios koalicijos partneriai ketina aiškintis tarpusavio santykius. Tai patvirtino ir Kauno meras, ir jam pastaruoju metu gana dažnai oponuojantis Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Andrius Kupčinskas.

„Baigėsi koncesijos ir „Rubicon” periodas. Kai kurie koalicijos partneriai krovėsi sau politinius dividendus, pamiršdami apie kolegiškumo principus. Bandyta įsiūbuoti koalicijos laivą. Atėjo laikas pradėti normaliai dirbti”, – teigė A.Garbaravičius.

„Ketiname išsiaiškinti, ar bus laikomasi koalicinės sutarties. Taip pat norėtume žinoti, kokios dabartinio Savivaldybės administracijos direktoriaus perspektyvos. Formaliai jis atostogauja, tačiau girdime įvairių kalbų. Gal meras jau pradėjo ieškoti kito kandidato?” – svarstė Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas.

Aptakios užuominos

„Kauno dienai” miesto meras A.Garbaravičius vakar patvirtino, kad vyksta diskusijos dėl administracijos direktoriaus posto, tačiau galutinis sprendimas bus priimtas, kai G.Buinevičius grįš po atostogų.

„Kaip idėjų generatoriui, G.Buinevičiui priekaištų neturime. Tiesiog kai kuriose situacijose jam derėjo atskirti darbinius ir asmeninius santykius. Tai galioja ir kitiems Savivaldybės administracijos vadovams”, – užuominomis kalbėjo A.Garbaravičius.

Paklaustas apie A.Keserausko kandidatūrą, Kauno meras nuo atsakymo išsisuko. „Nei atmetu, nei neatmetu tokio varianto. Kalbų buvo daug. Minėta ir socialdemokrato Bronislovo Kučinsko kandidatūra. Gali būti ir daugiau variantų”, – tikino meras.

„Teko girdėti, kad į Savivaldybės administracijos direktoriaus postą pretenduoja ir mūsų partijos kolega. Oficialiai šis klausimas nesvarstytas. Iš paties A.Keserausko taip pat nieko negirdėjome. Direktorius skiriamas mero teikimu”, – teigė miesto Tarybos Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas.

Šiuo metu A.Keserauskas dirba bendrovės „Kauno vandenys” gen. direktoriaus patarėju ir valdybos pirmininku. Jis taip pat yra Tėvynės sąjungos sekretorius. Anksčiau A.Keserauskas yra vadovavęs bendrovei „Lietuvos energija”.

Pastebi tam tikrus žaidimus

„Kauno diena” rašė, kad Savivaldybės administracijos postas praėjusių metų pabaigoje siūlytas ir socialdemokratui Bronislovui Kučinskui.

„Toks pokalbis buvo ir meras to nepaneigė. Tačiau tai nėra oficialus pasiūlymas. Dabar – tylu ramu. Gal mane bandyta įvelti į tam tikrą žaidimą. Gal tai buvo bandymas pagąsdinti konservatorius? Tikėjosi, kad socialdemokratai puls kaip akis išdegę. Tačiau taip nenutiko”, – teigė B.Kučinskas.

Jis neslėpė, girdėjęs, kad minėtas postas žadamas ir konservatoriui A.Keserauskui. „Manau, kad G.Buinevičiaus likimas tikrai neaiškus”, – sakė socialdemokratas.

Į etikos komisiją nesikreipė

Pastaruoju metu pastebima trintis tarp Kauno mero A.Garbaravičiaus ir Tėvynės sąjungos seniūno A.Kupčinsko. Paskutiniame miesto Tarybos posėdyje miesto vadovas dėl konservatoriaus pareiškimų net žadėjo kreiptis į Etikos ir procedūrų komisiją. Tačiau šis pažadas liko neištesėtas.

„Jis atsisakė kai kurių savo žodžių, ir aš tos temos daugiau neplėtoju. Asmeniniai interesai negali užgožti miestui svarbių reikalų”, – tikino A.Garbaravičius.

Kauno meras vakar taip pat patvirtino, kad ateityje iš vicemero posto bus siūloma pasitraukti Erikui Tamašauskui.

„Reikia laikytis koalicinės sutarties. Kol kas neanalizavome jo kvalifikacijos, tačiau turime tam tikrų pastabų. Be to, yra Liberalcentristų Kauno skyriaus sprendimas. Iš mūsų gretų pasitraukę miesto Tarybos nariai deklaruoja moralią politiką, todėl norėtųsi tikėti, kad jie nebandys interpretuoti koalicinės sutarties, kad bet kokiais būdais išsaugotų postus”, – teigė A.Garbaravičius.

Vicemero klausimas gali tapti dar vienu koalicijos išbandymu. Tėvynės sąjungos frakcija prieš keletą mėnesių deklaravo paramą iš liberalcentristų gretų pasitraukusiems miesto Tarybos nariams ir žadėjo nedalyvauti rengiant „įvairias” interpeliacijas.

Arūnas Andriuškevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.