Klaipėdos uosto konkurencingumui didinti – nauja informacinė sistema

„Alna Software”, individualių programinių sprendimų kūrimo lyderė Lietuvoje, pradeda kurti informacinę sistemą KIPIS Klaipėdos valstybiniam jūrų uostui. Naująja sistema siekiama paspartinti krovinių judėjimą per Klaipėdos uostą ir taip didinti jo konkurencinį pranašumą.

„Alna Software” ėmėsi įgyvendinti 2,8 mln. litų vertės darbus laimėjusi VĮ Klaipėdos valstybinės jūsų uosto direkcijos (KVJUD) skelbtą viešą informacinės sistemos kūrimo konkursą. Projektą bendrai finansuoja Lietuvos Respublika, Europos regioninės plėtros struktūrinis fondas ir Klaipėdos uosto direkcija.

„Alna Software” atliks pagrindinius projekto darbus: projektuos sistemą, kurs ir diegs taikomąją programinę įrangą, apmokys vartotojus ir teiks techninės priežiūros paslaugas. Darbai bus baigti 2008 m. gegužės mėnesį.

„Džiaugiamės, kad individualių programų kūrimo ir integravimo patirtimi galime prisidėti prie strateginės reikšmės valstybės objekto veiklos vystymo. Ypač svarbu, kad projekte dokumentų autentiškumui patvirtinti bus panaudotas elektroninis parašas”, – sako Artūras Gruodis, „Alna Software” direktorius.

Pasak jo, tai bus vienas pirmųjų projektų Lietuvoje, kuriame bus įgyvendintas toks duomenų autentiškumo užtikrinimo sprendimas.

KIPIS dėka ženkliai sutrumpės krovinių gabenimo per Klaipėdos uostą trukmė, išaugs uosto pralaidumas ir padidės jo konkurencingumas.

Naująja sistema naudosis 12 vartotojų grupių – krovinių ekspedijavimo įmonės, Lietuvos muitinės departamentas, „Lietuvos geležinkeliai”, laivų agentavimo įmonės bei kitos organizacijos. KIPIS bus integruota su penkiomis šių vartotojų grupių informacinėmis sistemomis, tarp jų – Muitinės departamento sistemomis, KVJUD „Laivo informacine sistema”, „Lietuvos geležinkelių” sistema „Krovinys”.

Įdiegus KIPIS, ekspeditorius deklaracijos duomenis galės perduoti internetine sąsaja tiesiogiai į muitinės informacinę sistemą. Šie ir KVJUD jau turimi duomenys apie krovinį leis muitinei apsispręsti dėl fizinio prekių tikrinimo būtinybės dar prieš kroviniui atvykstant į uostą. Muitinės nurodymai, patvirtinimai ir leidimai taip pat bus pateikiami elektroniniu būdu.

KIPIS pagalba uosto krovos kompanijos, gavusios išankstinį paslaugų užsakymą iš ekspeditoriaus, galės tinkamai pasiruošti greitam laivo iškrovimui ar pakrovimui. Sistema leis efektyviau rinkti duomenis apie krovinius ir prekes, kraunamus uoste, todėl KVJUD galės atlikti krovinių kontrolę uoste ir teikti Statistikos departamentui statistines ataskaitas pagal ES direktyvas.

„Alna Software”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.