Verslininkai tampa atsakingesni

„Lietuvos verslininkų požiūris į visuomenės silpnesniųjų globą tampa atsakingesnis,” – sako organizacijos „Gelbėkit vaikus” generalinė sekretorė Loreta Trakinskienė. Netradicinę paramos vaikams idėjos įgyvendinimą finansavusios biuro prekių ir paslaugų bendrovės „Daily Service” prezidentas Valentinas Milaknis viešai kreipėsi į verslo atstovus, ragindamas juos nelikti abejingais silpnesniųjų globai.

Pirmą kartą Lietuvoje organizacija „Gelbėkit vaikus”, sveikindama visuomenę Naujųjų metų proga, išleido netradicinį kalendorių. Vaikų piešiniais gausiai iliustruoto kalendoriaus lapai kartu tapo ir mokėjimo kvitais. Juose pateikiama informacija, į kurią sąskaitą galima pervesti lėšas, norint paremti vaiko teisių įgyvendinimą. Sveikindama klientus netradicinės idėjos įgyvendinimą finansavusi biuro prekių ir paslaugų bendrovė „Daily Service” pristatys kalendorių pusantro tūkstančio įmonių. Bendrovės prezidentas Valentinas Milaknis viešai kreipėsi į verslo įmonių atstovus, ragindamas prisidėti prie vaikų teisių gynimo.

„Ne visi Lietuvos vaikai turi galimybę vienodai augti ir tobulėti. Nuo mūsų, suaugusiųjų, atidumo ir rūpinimosi silpnesniaisiais priklauso, kokie užaugs mūsų vaikai ir kokiomis vertybėmis grįsime jų kelią į ateitį. – sakė kreipimesi V.Milaknis. – Nelikime abejingi galėdami padėti. Nuoširdžiai tikiu, kad kiekvieno iš mūsų asmeninis indėlis taps tvirtu žingsniu į saugesnę ir laimingesnę Lietuvos vaikų ateitį.”

Vaiko teises ginančios organizacijos vadovė Lietuvoje Loreta Trakinskienė sakė: „Tokio kalendoriaus idėja jau daugelį metų pasiteisina kitose šalyse. Šiemet pajutome, jog panaši iniciatyva gali būti palankiai priimta ir Lietuvoje.” Jos nuomone, pastaruoju metu verslininkai vis dažniau laikosi vakarietiškų filantropijos tradicijų, patys inicijuodami naujas paramos idėjas ir ragindami prie jų prisijungti kitus. „Bendrovę „Daily Service” pasirinkome neatsitiktinai. Ši įmonė kasdien bendrauja su šimtais kompanijų Lietuvoje ir kitose šalyse – taip siekėme humaniškais tikslais išnaudoti sėkmingus verslo ryšius, – sakė L.Trakinskienė. – Džiugu, kad pelningai dirbančios kompanijos jaučia vis didesnę atsakomybę už silpnesnius visuomenės narius”.

Tarptautinio aljanso „Save the Children” narės Lietuvoje „Gelbėkite vaikus” pagrindinis tikslas – apsaugoti ir stiprinti vaikų teises, mažinant vaikų skaičių globos namuose; skatinti vaikų globą šeimose, užkertant kelią vaikų patekimui į valstybines globos įstaigas; mažinti vaikų diskriminaciją ir socialinę atskirtį. Ypatingas dėmesys organizacijoje skiriamas gautų lėšų panaudojimo viešumui ir skaidriam atsiskaitymui paramą teikiančioms įmonėms.

„Alnos” įmonių grupei priklausanti UAB „Daily Service” yra biurų prekių ir paslaugų rinkos lyderė Lietuvoje. Šiuo metu įmonė aptarnauja daugiau nei 14 tūkstančių verslų klientų Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje. „Daily Service” paslaugas teikia per 6 savo parduotuves Lietuvos didmiesčiuose bei 14 frančizės pagrindu veikiančias parduotuvių kituose šalies miestuose.

„Gelbėkit vaikus

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.