Kad gydymas nepakenktų

Peršalimo ligos antibiotikais negydomos, – kas jau kas, o medikai tai puikiai turėtų žinoti. Tačiau į redakciją vis kreipiasi žmonės su klausimu, ką daryti, kad ilgai trukęs bronchito gydymas antibiotikais baigėsi alergija, prakaitavimu ir kitais nemaloniais pojūčiais. Maža to – nepaisant šio gydymo, kosulys liko.

Iš tikrųjų, ką daryti? Su šiuo klausimu kreipėmės į homeopatą Vidmantą Misį. Tai nenustebino gydytojo. Mat daugumą jo pacientų sudaro tie, „nugydytieji”. Po bereikalingai skirto antibiotikų kurso dažnai atvedami vaikai nusilpninto imuniteto, kosintys ir karščiuojantys.

Antibiotikai temperatūrą greit numuša, bet gali sukelti dideles komplikacijas, tapti lėtinių ligų, kaip obstrukcinis bronchitas, astma, priežastis, – pasakoja gydytojas. – Dažnai man atveda vaikus, kuriems po ilgalaikio gydymo net dviejų rūšių antibiotikais kosulys – tai susilpnėdamas, tai sustiprėdamas – nesiliauja kelis mėnesius. Mėnesį gydę antibiotikais tėvai nori, kad homeopatas padėtų per kelias dienas.

Antibiotikai, – primena gydytojas, negali būti skiriami profilaktiškai, tik dėl visa pikta, kad nebūtų plaučių uždegimo. Ir karščiavimas antibiotikais negydomas. Jei jau antibiotikai skiriami – ginkdie jų nekartoti, gerti ne daugiau nei vieną kursą.

Deja, kuo daugiau vartota antibiotikų, kuo komplikacijos ilgiau užsitęsusios, tuo homeopatiniai vaistai veikia lėčiau. Tačiau homeopatija, tinkamai taikoma, išgydo ir lėtines ligas. „Nepagydomos tik tos, kurių „nugydymas” tęsėsi daugelį metų. Ir jei liga įgimta, sąlygota genetinių pakitimų”, – priduria gydytojas.

Kiekvienam pacientui antibiotikų sukeltos komplikacijos gali būti gydomos skirtingais vaistais. Mat homeopatinis vaistas skiriamas pagal individualius simptomus, o juk kiekvieno simptomai būna skirtingi. Todėl homeopato arba bent jau vaistininko, išmanančio homeopatiją, konsultacija būtina.

Visgi keletą patarimų tiems, kurie neturi galimybės kreiptis į homeopatą, gydytojas sutiko duoti. Jei po neteisingo gydymo tebevargina kosulys, prakaitavimas, silpnumas, laikosi nedidelė – 37,2 – 37,4 laipsnio C temperatūra, gali padėti homeopatinis preparatas „Tuberkulin 30”: gerti po 5 žirnelius 2-3 kartus per dieną kokias 4-5 dienas, paskui savaitę kartą per dieną.

Visiems tinkamo homeopatinio vaisto nuo kosulio taip pat nėra. Juk kosulys pasireiškia nevienodai. Čia svarbu žinoti, ar kosulys sausas, ar drėgnas, ar spazminis, ar labiau kosėjama dieną, ar naktį, kokios spalvos iškosimos gleivės, o gal kosulys sukelia vėmimą, pykinimą. Kiekvienam simptomui – vis kitas vaistas.

Daugelis, kurie pirmenybę teikia šalutinio poveikio neturinčiam homeopatiniam gydymui, kosulį slopina homeopatiniais kompleksais „Bronchogran” arba „Astmogran”. Homeopatas primena: pirmasis vaistas tinka drėgnam kosuliui, kosuliui, lydimam karščiavimo. Suaugusieji gali gerti po 10, vaikai – po 5 žirnelius 4-5 kartus per dieną. Po dviejų dienų dozę sumažinti perpus. Jei kosulys sausas, dirginantis, jei smarkiau kamuoja naktį – labiau tiks antrasis preparatas. Nuo užsitęsusio kosulio tinka ir homeopatiniai echinacėjos komplekso lašeliai, stiprinantys imunitetą, slopinantys užsitęsusius uždegiminius procesus.

Šiemetines virusines infekcijas, – pasakoja V. Misis, – dažnai lydi skausmingi ausų uždegimai. Pirmas vaistas nuo to – homeopatinė „Hamomilla”. 30-osios potencijos šio vaisto gerti po 5 žirnelius 4-5 kartus dienoje, 6-osios potencijos – po 10 žirnelių 6-7 kartus. Tinka ir suaugusiems, ir vaikams. Po gripo užkritusias ausis gali pagydyti „Kalium sulfuricum 6”.

Ką daryti užsitęsus slogai? „Vieną vaistą sunku parinkti, reikia žinoti individualius simptomus. Tačiau geriausia esant slogai į nosį lašinti aliejaus, o ne nosies gleivinę dar labiau dirginančių preparatų. Tiks bet koks maistinis aliejus, o esant pūlingai slogai – tujos aliejus. Aliejus sulaiko drėgmę, neleidžia jai išdžiūti. Nepamiršti kito veiksmingo būdo – vandens su druska. Arbatinis šaukštelis druskos į pusę stiklinės vandens, juo praplauti nosį”.

Nemažai į homeopatą šiemet kreipiasi dėl infekcijos, sukeliančios karščiavimą ir viduriavimą arba pykinimą, vėmimą. Nuo šio negalavimo gali padėti „Arsenicum 6”. Gerti po 10 žirnelių 6-9 kartus per dieną. Vaikams užteks po 5 žirnelius 6-7 kartus. Jau antrą dieną užtenka išgerti šią dozę tris kartus per dieną – turėtų praeiti. Tik svarbu pradėti gydyti pirmomis susirgimo valandomis!

Laiku pradėjus gydytis užklupusį gripą – tik pajutus, kad „kažkas ne taip”,- jį galima įveikti per dieną ar dvi. Jei ne – liga praeis daug lengviau, nesukels komplikacijų. Geriausiai tam tiks homeopatinis preparatas „Oscilococcinum”. Jo užtenka gerti po ketvirtadalį flakonėlio pusei stiklinės vandens kas pusvalandį. Epidemijos metu gerti profilaktiškai 1-2 kartus per savaitę.

Jei pakilo temperatūra iki 38 ir daugiau, tinka „Ferrum fosforicum” ir „Lachesis”. Jei temperatūra siekia 39 laipsnius C – kas pusvalandį ar dažniau gerti po 10 žirnelių pyrograno. Jei liga užklupo vakare – galima jo prieš miegą išgerti kas kelias minutes. Jei po 2 – 3 valandų temperatūra nesumažėjo – galima gerti cheminių tam skirtų vaistų.

Susirgus peršalimo liga, primena homeopatas, reikia gerti kuo daugiau skysčių – arbatų, karšto mineralinio vandens, valgyti lengvą maistą. Labai tinka spanguolių sultys, saugančios nuo gripo komplikacijų šlapimo takus.

Nepamirškim tokių gana veiksmingų liaudiškų priemonių kaip pienas su medum. Suaugusiems, jei užkimęs balsas, kosėjama, tiks pienas su boržomiu ar sūriais mineralinias vandenimis kaip „Vytautas” ar „Birutė”. Puiku, jei gersite karčių vaistažolių arbatas, nes kartumas gerina kepenų funkciją.

Genovaitė Privedienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Kad gydymas nepakenktų"

  1. Agne

    jeigu norite nesirgti sloga,kiekviena ryta ir vakara saltu vandeniu plaukite nosi(itraukite vandens per nosi,po to issnypskite po 3 kartus)kartais pora min.pagrauzia nosi,tai normalu.Jei dabar segate sloga tai jau pradekite daryti,praeis per dien sloga.Tai darykite profilaktiskai,tikrai sloga nebekankins.

  2. Mantas

    del nosies skalavimo,tikra tiesa.Musu vaikai 5 ir 6 metuku jau moka plaut nosytes.Musu seima galvoju del to jokiom infekcinem ligom jau pora meteliu nesirgom.Pabandykit,verta.

  3. Pumita

    as nuo gripo pasveikau per viena diena. Prabudau nakti nuo saltkecio, ryte pradejau gygytis, valgiau krenus su duona patepta sviestu, valgiau svogunus, geriau daug skyscio ir arbatos, viena karta isgeriau citramona, nes skaudejo galva, triniau visa kuna su degtine ir gulejau, kit diena prabudau sveika. Svarbu guleti ne vaikscioti, man pasiseke, kad buvo sekmadienis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.