Cota: „Kaltas Sireika”

Iš Kauno „Žalgirio” išmestas JAV legionierius vis dar nesupranta atleidimo motyvų.

Jau buvęs žalgirietis amerikietis Edas Cota vakar ryte lankėsi Kauno Eismo priežiūros tarnyboje.

Už tai, kad krepšininkas sausio 7-osios naktį vairavo automobilį neblaivus ir jį pagavusiems policijos pareigūnams į alkoholio tikrintuvą „pripūtė” 0,55 promilės, E.Cotai nuspręsta skirti tūkstančio litų baudą.

Būtent po šio naktinio neblaivaus E.Cotos pasivažinėjimo mašina „Žalgirio” krepšinio komanda jau sausio 8-ąją nusprendė nutraukti vienerių metų sutartį su 29 metų 186 cm ūgio legionieriumi.

Kauniečių strategas Antanas Sireika amerikiečio atleidimą paaiškino taip: „Komandoje turi būti tvarka. Jis į savo darbą žiūrėjo labai neatsakingai.”

Pervedė pinigus ne ten

Išsiaiškinęs, jog Amerikoje išduotą vairuotojo pažymėjimą atgaus tik tada, kai sumokės baudą, E.Cota kartu su jį lydėjusiu „Žalgirio” klubo atstovu išskubėjo į banką.

Pateikęs pinigų pavedimą liudijantį dokumentą, amerikietis atgavo pažymėjimą. Tačiau netrukus paaiškėjo kurioziškas nesusipratimas – klubo atstovas pinigus už skirtą baudą pervedė ne į tą sąskaitą.

E.Cota tikino nesuprantantis, kaip tai galėjo nutikti, nes reikalus banke tvarkė ne jis, o „Žalgirio” atstovas. Vis dėlto policininkai sugrąžinto vairuotojo pažymėjimo iš legionieriaus neatėmė, o liepė kuo greičiau grįžti į banką ir ištaisyti klaidą.

Apie atleidimą nepranešė

Vėl tapęs pilnateisiu vairuotoju, E.Cota sutiko „Ekstra žinioms” papasakoti apie atleidimo iš „Žalgirio” ekipos aplinkybes bei ateities planus.

– Ką dabar ketinate veikti?

– Artimiausiu metu vyksiu į JAV, ten teks ieškoti naujo darbo. Visus mano reikalus tvarko agentas ir tikiuosi sulaukti pasiūlymų atstovauti kitiems klubams. Ilsėtis tikrai neketinu, nes esu geros sportinės formos.

– Kaip vertinate „Žalgirio” vadovų sprendimą atsisakyti jūsų paslaugų?

– Buvau šokiruotas. Tikrai nemanau, jog vairuodamas neblaivus padariau tokį nusižengimą, už kurį vertėjo mane atleisti. Mano manymu, šis įvykis buvo tik pretekstas atleisti, o priežastys visai kitos.

Greičiausiai „Žalgiris” nenori man mokėti priklausančių pinigų už visą sezoną.

– Kas jums pranešė, kad jau nesate „Žalgirio” žaidėjas?

– Apie tai sužinojau iš JAV gyvenančio savo agento. Keista, tačiau niekas iš klubo atstovų man nesiteikė šito pranešti.

Ir dar. Iki šiol nė vienas iš komandos vadovų man nepaskambino ir nepaaiškino atleidimo priežasčių.

– Kauno klubo vadovybė pareiškė, kad vairuodamas neblaivus jūs diskreditavote „Žalgirį”.

– Sutinku, kad padariau klaidą. Nesu alkoholio mėgėjas. Tą šeštadienio vakarą išgėriau labai mažai. Vairavau įprastai – nesiblaškiau po gatvę, neviršijau greičio, nesukėliau avarinių situacijų.

Policininkai mane sustabdė prie pat namų. Nors jie gana prastai kalbėjo angliškai, tačiau supratau, ko jie nori, sėdau į jų automobilį, pasitikrinau girtumą. Nesiginčijau dėl nustatyto girtumo, pasirašiau protokoluose. Kur jūs matote diskreditaciją?

– Taip pat teigiama, kad jūs buvote atleistas dėl nepagarbaus elgesio su komandos žaidėjais bei treneriais.

– Tai absoliuti netiesa, melas. Dabar jaučiuosi itin bjauriai. Kaip suprantu, klubas, kuriame žaidžiau, nori mane paversti „blogiečiu”.

Manau, kad tapau didele „problema” komandos treneriui Antanui Sireikai. Jis neleido man atsiskleisti kaip žaidėjui.

Nemoka anglų kalbos

– Ką reiškia „atsiskleisti”?

– Treneris visada žiūri tik į statistinius krepšininko rodiklius. Kaip aš galiu parodyti gerus rezultatus, jei jis neleidžia man daryti to, ką moku geriausiai – veržtis ir mesti. Aš nesistengiau dėl savo statistikos, dariau viską, kad komanda laimėtų.

– Ar teko su A.Sireika aiškintis kilusius nesutarimus?

– Kai sulaukdavau priekaištų dėl prastų rodiklių, bandžiau aiškinti, jog taip yra todėl, kad tokį vaidmenį jis pats man skyrė. Treneriui sakiau – jei esu netinkamas, aš išeisiu. A.Sireika man nuolat atsakydavo, kad jokių problemų nėra, žaidi gerai, lik klube. Du sezonus buvau geras, o dabar staiga tapau blogiuku.

– Kas nutiko po mačo su Liublijanos „Olimpija”? Klubo atstovai teigia, kad tada konfliktavote su administracija, treneriais ir komandos nariais.

– Aš jums galiu pasakyti, kaip ten viskas buvo. Nebuvo jokio konflikto. Nesuprantu, iš kur treneris Sireika ištraukė, kad aš nepagarbiai su juo kalbėjausi?

Juk jis nesupranta angliškai, treniruočių metų bendraudavome per vertėją.

Tąkart pelniau 5 taškus ir eilinį kartą sulaukiau priekaištų.

Strategui pasakiau, jeigu jis nepatenkintas mano žaidimu, gali pasirašyti paleidžiamąjį raštą. Tuo pokalbis ir baigėsi.

Pasakykite, kas iš žaidėjų per varžybas ar po jų nesikeikia? Aš esu „vaikas” palyginus su Tanoka Beardu. Kai jis pasiunta – kliūva visiems – ir žaidėjams, ir treneriams.

Nori į „Lietuvos rytą”

– Ką mano komandos draugai apie jūsų pašalinimą, ar kalbėjote su jais?

– Atvirai teko bendrauti su Reggie Freemanu ir T.Beardu. Neseniai kalbėjau su Jonu Mačiuliu. Jie nustebę tokiu klubo vadovų sprendimu. Galų gale žaidėjai puikiai žino, jog viskas, ką šiomis dienomis apie mane pasakė klubo vadovybė – yra melas.

– Ar ketinate atstovauti „Žalgiriui” kada nors ateityje?

– Šioje komandoje niekada nežaisiu. Stop. Pasitaisysiu – iki tol, kol treneriu dirbs A.Sireika. Man nepriimtinas jo elgesys su žaidėjais. Dėl trenerio iš komandos pasitraukė geras mano draugas Larry Ayuso, o mane paprasčiausiai atleido, nepaaiškinę net už ką.

– Gal jau sulaukėte pasiūlymo iš kitų klubų, pavyzdžiui „Lietuvos ryto”?

– Kol kas į mano agentą dar niekas nesikreipė. Jei tik bus pasiūlymas iš „Lietuvos ryto”, manau, neabejodamas sutikčiau. Tiesą sakant, svajoju apie tokią galimybę, labai norėčiau žaisti „Lietuvos ryte”.

– Kada ketinate palikti Lietuvą? Ar jau turite bilietus?

– Bilietų namo dar neturiu, juos turi nupirkti klubas. Ko gero, išvyksiu rytoj. Man jau pranešė, jog iki Frankfurto iš Vilniaus teks skristi su „Žalgiriu”, kuris tądien vyks į Trevizą žaisti ULEB Eurolygos rungtynių.

Sakyčiau, tai labai neetiškas sprendimas mano ir buvusių komandos draugų atžvilgiu. O gal tokiu būdu norima sutaupyti pinigų?

„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Cota: „Kaltas Sireika”"

  1. zalgiris gaidys, kaip ir ju trneris..

    visada buvau zalgirio gerbejas, bet po tokiu nesamoniu kazkur dingo entuziazmas… atleido ajuso…dar tiek to…bet cota…!taj jau virsune…tipo ginevicius achujenas…leiskit nusijuokt…o kad treneris gaidys taj jau senai buvo aisku…atseit strategas…cezaris bl…nuo siol sirgsiu uz lietuvos ryta.. bent jau nedaro tokiu nesamoniu..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.