„Mitsubishi” triumfas Dakare

„Mitsubishi” sekmadienį iškovojo vienuoliktąją pergalę prestižiniame Dakaro dykumų maratone. Negana to, jau šeštą kartą iš eilės laimėjusi komanda šiame šimtmetyje išlieka nenugalėta.

Geriausio rezultato autoriumi šįkart tapo prancūzas Luc Alphand, vairavęs greitą ir itin patikimą „Mitsubishi Pajero Evolution” sportinį automobilį.

„Mano pimasis bandymas įveikti Dakarą baigėsi gelbėjimo sraigtasparnyje. Niekada nenorėjau to patirti dar kartą, tačiau visuomet žinojau, kad galiu nugalėti. Iki lenktynių starto komanda labai daug dirbo, todėl maratono metu buvome pati geriausia komanda. O pergalės skonis labai saldus”, – sakė pirmąją pergalę Dakare iškovojęs L.Alphand, kuris, beje, 1997 tapo pasaulio kalnų slidinėjimo čempionu.

Tik prieš du metus „Mitsubishi” komandos nariu tapęs ispanas Joan Roma finiše užlipo ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio.

„Man šios lenktynės klostėsi puikiai nuo pat pirmųjų jų dienų, nors kartais buvo labai sunku. Todėl tik dar labiau džiaugiuosi, kad finiše užlipau ant podiumo. Dabar galiu didžiuotis esąs nuostabios „Mitsubishi” ekipos, kurioje visi tiek daug dirbo, kad pasiektų šį rezultatą, nariu.

Gyva Dakaro legenda vadinamas prancūzas Stephane Peterhansel iki starto buvo laikomas realiausiu pretendentu į pergalę. Vienu metu „Mitsubishi” pilotas užtikrintai pirmavo ir atrodė, kad niekas negali sustabdyti jo pakeliui į trečiąją pergalę iš eilės. Tačiau vienas smūgis į medį ir prarastos trys valandos „Mitsubishi” ekipos lyderį eliminavo iš kovos dėl pergalės ir nubloškė net į ketvirtą poziciją.

„Likus vos kelioms dienoms iki finišo padariau klaidą. Įvertinęs, kokia šiemet buvo konkurencija, iškart supratau praradęs viltį nugalėti. Man visiškai nesvarbu, ketvirtoje ar penktoje vietoje pasiekiau finišą. Tiesiog gailiuosi, kad nepavyko pelnyti trečios iš eilės pergalės. Bet svarbiausia, kad nugalėjo „Mitsubishi” komanda. Tai buvo mūsų svarbiausias tikslas ir dabar tegaliu pasveikinti pirmąją pergalę iškovojusį Luc Alphand”, – po finišo nusivylimo neslėpė S.Peterhansel.

„Dar praėjusiais metais mūsų pergales galėjau suskaičiuoti ant dviejų rankios pirštų. O dabar man jau trūksta vieno piršto”, – juokavo vienuoliktą pergalę iškovojusios „Mitsubishi” komandos direktorius Dominique Serieys. Anot jo, lenktynės nebuvo lengvos, tačiau visa komanda turėjo labai aiškų tikslą ir jį pasiekė. „Mūsų komanda ir biudžetas, palyginti su konkurentais, yra gerokai mažesni, tačiau mes dar kartą pasirodėme puikiai”, – sakė D.Serieys.

„Jau rytoj pradėsime galvoti, kaip iškovoti septintą pergalę iš eilės kitų metų Dakaro lenktynėse”, – komandoje vyraujančias nuotaikas reziumavo „Mitsubishi Motors” automobilių sporto padalinio prezidentas Isao Torii.

Galutiniai rezultatai:

1. Luc Alphand Mitsubishi Pajero Evolution 53h 47m 32s
2. Giniel de Villiers Volkswagen Touareg 54h 05m 25s
3. Joan Roma Mitsubishi Pajero Evolution 55h 30m 10s
4. Stéphane Peterhansel Mitsubishi Pajero Evolution 57h 07m 56s
5. Mark Miller Volkswagen Touareg 57h 10m 57s
6. Jean-Louis Schlesser Schlesser Buggy 57h 56m 55s
7. Carlos Sousa Nissan Pick-Up 59h 27m 43s
8. Bruno Saby Volkswagen Touareg 62h 02m 17s
9. Guerlain Chicherit BMW X3 CC 62h 12m 46s
10. Thierry Magnaldi Schlesser Buggy 62h 13m 29s

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.