Ugnyje žuvo tėvas ir sūnus

Trečiadienio pavakarę Žemuosiuose Šančiuose įsiplieskęs gaisras pasiglemžė šiemet pirmąsias dvi žmonių gyvybes. Kaip spėjama, nelaimė kilo dėl neatsargaus rūkymo. Ugniagesių teigimu, pastaroji priežastis yra dažniausia tarp tragiškas pasekmes atnešančių gaisrų.

Apie nelaimę Kranto 20-ojoje gatvėje esančiame 15-uoju numeriu pažymėtame dviejų aukštų mediniame daugiabutyje Kauno ugniagesiams pranešta trečiadienį apie 18.30 val. Užsiliepsnojusiame bute gyvenantis vyriškis, grįžęs į namus, pamatė iš vieno kambario besiveržiančius tirštus dūmus bei toje pačioje patalpoje gulinčius savo draugės tėvo ir brolio kūnus.

Į nelaimės vietą atskubėję ugniagesiai gelbėtojai nelaimėliams padėti jau nebegalėjo. Apsinuodiję smalkėmis žuvo 76-erių metų tėvas ir 47-erių sūnus. Greitosios pagalbos medikams beliko konstatuoti gaisro aukomis tapusių vyriškių mirtį.

Kaimynai pasakojo, kad vyresnio amžiaus tėvas neseniai gavo pensiją, todėl kartu su sūnumi už turėtus pinigus surengė išgertuves. Be to, teigiama, kad senolis nerūkydavęs, todėl tikėtina, jog gaisras galėjęs kilti būtent nuo sūnaus užsitrauktos cigaretės. Įvykį tiriantys Panemunės policijos komisariato pareigūnai teigia jokių smurto žymių ant žuvusiųjų kūnų neaptikę. Dviejomis autocisternomis ugnį malšinę ugniagesiai su užduotimi susidorojo daugiau nei per pusvalandį. Gaisro būta nedidelio, nes apdegė tik kambaryje buvusi lova bei keli kvadratiniai metrai sienos, tačiau tragiškus nelaimės padarinius nulėmė nuo smilkstančių baldų susikaupę tiršti dūmai.

Ugniagesiai išsiaiškino, kad gaisro židiniu tapusiame bute, be žuvusiųjų, gyveno vyriškio dukra su draugu ir anūkė, kurių nelaimės metu nebuvo namuose.

Pastarojo gaisro aukomis tapę vyriškiai šiemet yra pirmi žuvusieji Kaune. Ugniagesių atstovas spaudai Aurelijus Lukauskas teigė, kad praėjusiais metais gaisras, kuriame žuvo žmogus, įvyko sausio trečiąją. Pareigūno teigimu, pernai ugnis Kauno mieste pasiglemžė keturiolikos žmonių gyvybę. Šie skaičiai, anot A.Lukausko, pastaraisiais metais išlieka bemaž panašūs.

„Pagrindinės tokių skaudžių nelaimių priežastys – neatsargus elgesys su ugnimi ir neblaivių asmenų rūkymas lovose. Būtent šios itin apgaulingos aplinkybės leidžia įvykti tragiškoms nelaimėms”, – dėstė A.Lukauskas.

Iš viso per praėjusius metus šalyje kilo daugiau nei 15 tūkst. gaisrų, kuriuose beveik 300 žmonių žuvo ir dar tiek buvo sužalota. Nors gaisrų Lietuvoje, lyginant su 2004-aisiais, šiek tiek sumažėjo, tačiau aukų skaičius gerokai išaugo.

Tomas Jarusevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.