Vadovas ir pavaldinė – aistrų sūkuryje

Rokiškio rajono verslo informacijos centrą sudrebino skandalas. Buhalterė Irma Mainelienė apkaltino direktorių Raimondą Kairį smurtu.

Moteris „Panevėžio ryto” korespondentei teigė, kad viršininkas jai šėrė sąsiuviniu per veidą.

R.Kairys tvirtina, kad tai – grynas šmeižtas. Buhalterė esą kerštauja dėl jo griežtų reikalavimų gerai atlikti pareigas.

Viršininko ir pavaldinės konfliktą atsitiktinai matė viena Rokiškio rajono verslo informacijos centro lankytoja.

Pasipiktinusi moteris kreipėsi į Rokiškio rajono merą Egidijų Vilimą, kad šis atkreiptų dėmesį į netinkamus darbo santykius verslo centre.

Rokiškio rajono verslo informacijos centro direktoriaus ir buhalterės konfliktą aiškinsis savivaldybės administracijos direktoriaus Virginijaus Strazdo sudaryta komisija.

Buhalterė dar nenusprendė, ar rašyti pareiškimą policijai.

Apsiverkusių moterų matė ir anksčiau

Trečiadienį rajono meras Egidijus Vilimas gavo rokiškietės R.K. pranešimą.

Moteris rašė sausio 10 dieną, po pietų, užsukusi į verslo informacijos centrą ir tapusi centro direktoriaus bei buhalterės baisaus konflikto liudininke.

„Buvo atviros durys ir girdėjosi įsakmus, piktas direktoriaus balsas kažką padaryti. Buhalterė atsisakė. Ji išbėgo iš direktoriaus kabineto, šaukdama, kaip gali direktorius pakelti ranką prieš savo darbuotoją”, – pranešime rašė rokiškietė.

R.K. pasijuto nejaukiai ir išėjo.

„Kadangi man dažnai tenka lankytis verslo informacijos centre, aš pažįstu ten dirbančius žmones. Vėliau paskambinau jiems. Man buvo paaiškinta, kad direktorius šėrė buhalterei per veidą”, – „Panevėžio rytui” pasakojo R.K.

Moteris teigė seniai pastebėjusi, kad tarp R.Kairio ir pavaldinių tvyro įtampa, dažnai vyksta konfliktai.

Ji ne kartą matė apsiverkusias ten dirbančias moteris.

R.K. siūlė merui pasidomėti, jos nuomone, nesveika darbo atmosfera verslo centre.

Nesantaika – sena

R.Kairys Rokiškio rajono verslo informacijos centro direktoriumi tapo 2003 metų gruodžio mėnesį. Po mėnesio laimėjusi konkursą ten pradėjo dirbti ir I.Mainelienė.

Darbdavys ir darbuotoja teigė, kad konfliktai tarp jų prasidėjo praėjusią vasarą.

„Direktorius nuolatos reikalauja, kad daryčiau man nepriklausančius darbus, kurie neįeina į mano tiesiogines pareigas. Buvau vadinama „žertva”, girtuokle, tačiau ranką prieš mane jis pakėlė pirmą sykį”, – „Panevėžio rytui” pasakojo I.Mainelienė.

Atsisakė vykdyti nurodymą

Pasak moters, antradienį po pietų R.Kairys ją pasikvietė į savo kabinetą aptarti finansinių ataskaitų.

Buhalterė teigė, kad direktorius su ja kalbėjo pakeltu tonu, liepė nubusti iš gilaus miego ir pradėti dirbti.

I.Mainelienė prisiminė, kad R.Kairys nurodė jai nueiti pas vadybininkę ir liepti įtraukti tuo metu centre buvusį lankytoją į aptarnaujamų žmonių sąrašą.

„Ramiai direktoriui paaiškinau, kad nurodyti vadybininkei, ką dirbti, yra ne mano, o jo darbas, kad ne aš, o jis vadovauja verslo informacijos centrui”, – pasakojo I.Mainelienė.

Tada, anot jos, direktorius pašoko nuo kėdės, pakartojo nurodymą. Buhalterė dar kartą atsisakė jį vykdyti ir nuėjo į savo kabinetą.

R.Kairys, pasak moters, atbėgo jai iš paskos ir liepė grįžti.

„Aš net nespėjau grįžusi jo kabinete atsisėsti ant kėdės, o R.Kairys sušuko, kad aš privalau daryti, ką jis nurodo, ir netikėtai šėrė man per veidą rankoje laikytu sąsiuviniu. Aš išbėgau iš kabineto. Tarpduryje dar papriekaištavau, kaip jis gali prieš darbuotoją pakelti ranką. Direktorius man pasiūlė eiti ir išsipagirioti”, – ašarų dėl patirtos skriaudos nebesulaikė buhalterė.

Direktorius įžvelgia kerštą

„Panevėžio rytui” R.Kairys pripažino, kad antradienį tarp jo ir buhalterės įvyko konfliktas, tačiau neigė pavaldinei sudavęs.

„Neprisimenu, ko aš jos tuomet prašiau. Ji nesutiko vykdyti mano nurodymo ir kažką šaukdama išbėgo iš kabineto. I.Mainelienė pasinaudojo tuo, kad centro patalpose buvo pašalinis asmuo, ir suvaidino visą šią sceną. Manau, kad ji taip man nutarė atkeršyti už tai, kad aš griežtai reikalauju atlikti tiesiogines pareigas”, – tvirtino direktorius.

Anot R.Kairio, buhalterė nuolatos nevykdo jo nurodymų, jam tenka net raštiškai jos prašyti atlikti vieną ar kitą darbą.

Direktorius mano, kad buhalterė turi piktų kėslų jo atžvilgiu. Kaip pavyzdį pateikė jo mobiliajame telefone išlikusias I.Mainelienės lapkričio mėnesį jam rašytas žinutes.

Neigia buvus meilės ryšių

„Nemanau, kad jūs galite būti toks žiaurus ir neteisingas. Aš irgi galiu būti kitokia, pasistengsiu tai įrodyti. Užteks būti atpirkimo ožiu, užteks mane kaltinti”.

„Tu pasidarei nepakenčiamas. Lauk ir iš manęs blogiausio”.

„Ar jums neatrodo, kad reikia daug ką išsiaiškinti”.

„Jūs esate niekšas, žiaurus žmogus. Laukite spaudoje straipsnio. Taip nesielgiama”, – taip direktoriui po darbo valandų rašė buhalterė.

Ir R.Kairys, ir I.Mainelienė paneigė „Panevėžio ryto” žurnalistės svarstymus, kad tokios žinutės primena dviejų kažkada artimai bendravusių žmonių santykių aiškinimąsi.

„Man visos moterys yra gražios. Tačiau artimesnių ryšių su buhaltere tikrai nebuvo”, – galvą purtė R.Kairys.

„Jokių meilės ryšių su direktoriumi neturėjau. Tas SMS rašiau po panašaus konflikto, kai direktorius reikalavo padaryti man nepriklausančius darbus. Apie mano ir direktoriaus konfliktą mano vyras žino ir mane palaiko”, – tvirtino I.Mainelienė.

Nemalonumų turėjo ir anksčiau

Rokiškio rajono verslo informacijos centro direktorius R.Kairys į skandalus įsivelia ne pirmą kartą.

Pernai spalio mėnesį „Panevėžio rytas” rašė, kad iš verslo centro veiklos koordinavimo tarybos pasitraukė verslininkas, Rokiškio rajono tarybos narys Raimondas Sirgėdas.

Savo žingsnį jis paaiškino tuo, kad R.Kairys netinka eiti užimamų pareigų, kad nepateisino verslininkų lūkesčių.

„Panevėžio rytui” viena rajono verslininkė taip pat yra išreiškusi nepasitenkinimą rajono verslo informacijos centro direktoriumi. Tačiau dėl šių priekaištų R.Kairio tinkamumas užimti centro direktoriaus pareigas Rokiškio rajono savivaldybėje nebuvo svarstomas.

Rita Zdanevičiūtė

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Vadovas ir pavaldinė – aistrų sūkuryje"

  1. nuomonė

    Nusikaltime 50% kalta pati auka. Matyt, kad abu labu vienodi.

  2. Susidomeje

    Is visos tos istorijos atrodo, jog buhaltere ieskojo progu nedirbti ir rado proga kaip ikasti vadui.

  3. va taip

    Gal gerb. kairys prisimintų kaip Kazlų Rūdos rajkoperatyve, kur jis vadovavo
    žmonės turėjo netgi protesduodami neiti į darbą, kad šitą „poną” atstatydintų.Gal tada irgi kai kas bandė „suvaidinti”.Ar ne per daug panašių istorijų šio „žmogaus” kelyje…Lauksime tęsinio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.