Turtuolis pasijuto apgautas

Jau daugiau nei pusantrų metų į aikštę neįbėgantis garsiausias visų laikų Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis su buvusiu savo agentu santykius ketina aiškintis teisme.

JAV žiniasklaidos teigimu, beveik prieš mėnesį 41-ąjį gimtadienį atšventęs milijonierius kreipėsi į Multnomaho apygardos teismą (Oregono valstija), prašydamas iškelti bylą agentūrai „Interperformances”.

Ši Čikagoje įsikūrusi krepšinio agentūra ne vienerius metus atstovavo lietuvio interesams NBA lygoje, o šios agentūros atstovybė Europoje tvarkė jo finansinius reikalus Senajame žemyne.

Pareiškime teismui A.Sabonis tvirtina, kad „Interperformances” korporacijos agentas Bruce’as O’Neilas 1999 metais jį įtikinęs už 100 tūkst. dolerių nusipirkti savo įsteigtos „Elite Sports Promotions” bendrovės, valdančios JAV krepšinio akademiją, akcijų.

Paties A.Sabonio žodžiais, „Interperformances” jo išsamiai neinformavo apie buvusį glaudų ryšį tarp agento ir įmonės, kurios akcijas jis įsigijo.

Kaunietis reikalauja, kad agentūra jam kompensuotų nuostolius.

Nieko apie ieškinį negirdėję „Interperformances” Europos padalinio darbuotojai „Lietuvos rytui” patarė kreiptis į agentūros Čikagos skyrių, tačiau ir čia klausimai apie bylą liko be atsakymų.

Vilkėdamas „Portland Trail Blazers” klubo marškinėliais, A.Sabonis NBA lygoje žaidė septynis sezonus.

Paskutines oficialias rungtynes jis žaidė 2004-ųjų gegužės 15 dieną Vilniuje, padėjęs Kauno „Žalgiriui” LKL finalo serijoje įveikti „Lietuvos rytą”.

Legendinis krepšininkas šiuo metu eina ir „Žalgirio” klubo prezidento pareigas.

Be to, jis yra investavęs pinigus į statybų, viešbučių, sporto verslą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.