Kauno vagių grobis – Norvegijoje uždirbti tūkstančiai

Prieš Kalėdas Lietuvon parsivežti tūkstančiai dingo per šešias valandas

Santakos policija tiria labai skaudų vienos Vilijampolės gyventojos pareiškimą apie vagių grobiu tapusius pinigus, per keturis mėnesius vyro uždirbtus Norvegijoje. Pastarasis, turintis inžinieriaus-technologo išsilavinimą ir puikiai mokantis anglų bei norvegų kalbas, grįžo į namus prieš pat Kalėdas.

Deja, jo parsivežtu uždarbiu, gautu už vadovaujantį darbą vienoje Norvegijos įmonėje, džiaugtasi neilgai.

Kažkas įsisuko į šios šeimos butą A.Stulginskio gatvės triaukštyje praėjusį sekmadienį. Įsibrovėlis savo kėslams įgyvendinti turėjo apie šešias valandas. Apie pirmą dienos sutuoktiniai bei kartu gyvenanti vieno iš jų močiutė išvyko iš namų. Tą patį vakarą, apie septynias, į juos grįžo tik aštuntą dešimtį pradėjusi močiutė.

Kaip dienraščiui pasakojo dvidešimt šešerių metų pareiškėja, pirmąsias duris močiutė rado užrakintas. Antrosioms, kaip šiandien įtaria pareigūnai, buvo pritaikytas raktas: matyt, beskubant su grobiu jas pamiršta užrakinti. Pasak pareiškėjos, policija jai teigusi, kad tokios durys su laužtuvu neįveikiamos.

Nors ši aplinkybė ir sukėlė močiutei įtarimų, ji nesiėmė jokių veiksmų net ir tada, kai pastebėjo, kad praviras jos kambario baras. Tiesiog pagalvojo, kad galbūt šie keisti dalykai kažkaip susiję su anūkės skubėjimu.

Anūkė grįžo į namus tik antradienį. Tik tada močiutė jai užsiminė apie keistokus sekmadienio įvykius.

Tai išgirdusi anūkė puolė tikrinti baro savo kambaryje. Jo dėžutė, kurioje laikyti vyro parsivežti pinigai, buvo tuščia.

Tą pačią dieną policijai rašytame pareiškime ši dvidešimt šešerių metų moteris teigė, kad iš namų dingo 137 tūkst. Norvegijos kronų, 1000 Švedijos kronų, 500 JAV dolerių, 30 eurų ir auksinis žiedas. Pastarasis – gana masyvus ir labai puošnus – su rubino akimi buvo kalėdinė uošvės dovana.

Vagių grobis įvertintas daugiau kaip 61 tūkst. litų.

Pašnekovė net neabejojo, kad vagies reikia ieškoti tik tarp pažįstamų. Juk asmuo, pasigviešęs į svetimus pinigus, turėjo žinoti ir apie grįžimą iš Norvegijos su nemaža pinigų suma, ir apie tai, kad tą sekmadienį nieko nėra namuose. Neatmetama, kad butas tiesiog sektas arba žinota, kur ir kuriam laikui išvykę jo gyventojai.

„Jeigu būtume bent ką nors nujautę, tikrai būtume nunešę šiuos pinigus į banką. Juk jie uždirbti legaliai”, – guodėsi pašnekovė, sutikusi, kad jų šeimos nelaimė verta pagarsinimo, kad iš jos bent kas nors pasimokytų.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.