Tranzitiniais traukiniais vykstančių rusų dokumentai pasieniečiams rūpesčių nekelia

2005 m. pasieniečiai iš tranzitu per Lietuvą iš ir į Kaliningrado sritį vykusių traukinių dėl netinkamų dokumentų išlaipino 172 Rusijos piliečius, arba vos 0,04 proc. visų vykusiųjų.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, iš viso tranzitiniais traukiniais pernai per Lietuvos teritoriją vyko daugiau kaip 391 tūkstantis Rusijos piliečių.

Dažniausiai pasieniečiai tranzitu keliaujančius rusus išlaipino todėl, kad šie neturėjo būtinų supaprastintų tranzito kelionės dokumentų.

Nuo šių metų pradžios darsyk sugriežtėjus reikalavimams tranzitu per Lietuvą vykstančių Rusijos piliečių dokumentams, problemų Lietuvos pasienyje taip pat nekilo.

Nuo sausio 1 d. Rusijos piliečiai nebegali vykti per Lietuvą su SSRS pavyzdžio piliečio užsienio pasais – tą jie galėjo daryti tik iki 2005 m. gruodžio 31 d., o su vidaus pasais – iki 2004 m. pabaigos.

Nuo šių metų pradžios per Lietuvą į Kaliningrado sritį ir atgal gali vykti supaprastinto tranzito dokumentus turintys Rusijos piliečiai, pasienio kontrolės metu Lietuvos pasieniečiams pateikę vieną iš šių asmens dokumentų: diplomatinį ar tarnybinį pasą arba Rusijos Federacijos piliečio užsienio pasą.

Tačiau tiek Kenos kontrolės punkte pasienyje su Baltarusija, tiek Kybartų punkte pasienyje su Rusija, per kuriuos į Lietuvą įvažiuoja ir išvažiuoja tranzitiniai Rusijos traukiniai, šiemet nepasitaikė nė vieno atvejo, kuomet keliautojai vyktų su nuo sausio 1 – osios kelionei nepripažįstamais SSRS pavyzdžio piliečio užsienio pasais ir dėl to būtų pasieniečių išlaipinti.

Šie dokumentai vykimui tranzitu geležinkeliu nebepripažįstami pagal 2003 m. birželį pasirašytą Lietuvos Respublikos ir Rusijos Federacijos vyriausybių susitarimą dėl supaprastinto tranzito geležinkeliu dokumentų išdavimo tvarkos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.