Pernai SAS lėktuvais skrido rekordinis keleivių skaičius

Skandinavijos aviacijos koncernui „SAS Group” priklausančios oro bendrovės pernai skraidino 34,9 milijono keleivių – rekordinį kiekį per visą grupės egzistavimo laiką. Pernykštis keleivių skaičiaus rodiklis beveik 8 proc. viršija analogišką 2004 metų rezultatą, kai „SAS Group” keleivių srautas sudarė 32,4 milijono.

Praėjusiais metais rekordiškai aukštas buvo ir lėktuvų užimtumo rodiklis: vidutiniškai „SAS Group” bendrovių lėktuvuose, aptarnaujančiuose reguliariuosius reisus, buvo užimta 66,5% vietų. 2004 metais vidutinis lėktuvų užimtumo lygis buvo 63,7 procento.

Gruodį „SAS Group” bendrovių lėktuvais skrido 2,6 mln. keleivių – beveik penktadaliu daugiau nei paskutinįjį 2004 metų mėnesį. Reisais Europoje skridusių keleivių srautas išaugo net 33,5 procento.

Svarbiausia priežastis, lėmusi rekordinius „SAS Group” keleivių skaičiaus ir lėktuvų užimtumo rodiklius, yra naują bilietų kainų sistema, kurią koncernas įvedė nuo šių metų rugsėjo. Naujosios sistemos esmė – galimybė įsigyti pigių bilietų, keliaujant bet kuriuo „SAS Group” priklausančių aviacijos bendrovių reisu Europoje. Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse naujoji kainų sistema įsigaliojo nuo rugsėjo 15 dienos.

„SAS Group” keleivių srautai skaičiuojami apibendrinant duomenis iš trijų „Scandinavian Airlines” padalinių Šiaurės šalyse, tarpžemyninius reisus vykdančios „Scandinavian Airlines International” ir dar keturių antrinių SAS aviacijos bendrovių: Suomijos „Blue 1”, Ispanijos „Spanair”, Norvegijos „Wideroe” ir Latvijos „airBaltic”.

SAS siūlo plačiausią reisų ir skrydžio laikų iš Europos į Skandinavijos šalis pasirinkimą, o taip pat – dažnus ir patogius skrydžius į Baltijos valstybes, JAV ir Tolimuosius Rytus.

Iš Vilniaus SAS, bendradarbiaudama su partnere „airBaltic”, siūlo reisus į Berlyną, Kopenhagą, Dubliną, Hamburgą, Helsinkį, Miuncheną, Londoną, Oslą, Rygą, Taliną ir Vieną. Be to, SAS aptarnauja reisą Kopenhaga – Palanga – Kopenhaga.

SAS yra viena seniausių ir didžiausių Europos civilinės aviacijos bendrovių. „SAS Group” turi 297 lėktuvus, kuriais pernai iš viso skraidino 32,4 mln. keleivių.

Koncerno pajamos per tris 2005 metų ketvirčius siekė 45,6 mlrd. Švedijos kronų (16,5 mlrd. litų) ir, palyginti su atitinkamu rezultatu per devynis 2004 metų mėnesius, išaugo beveik 6 procentais.

„SAS Group”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.