Sužadėtiniai užsiima eilę

Klaipėdiečiai, norintys tuoktis vasarą, prašymus į Civilinės metrikacijos skyrių neša jau dabar.

Kai kurios poros jau įteikė prašymus tuoktis liepą ir rugpjūtį. Tie, kurie prašymus tuoktis liepos ir rugpjūčio mėnesiais atneš kovą, gali nebetekti galimybės pasirinkti norimą vestuvių laiką.

Dabar Civilinės metrikacijos skyriuje įteikti prašymus tuoktis galima jau prieš metus, nors anksčiau pernelyg anksti rezervuoti sutuoktuvių laiką nebuvo leidžiama.

Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus vyresnioji inspektorė Birutė Kaminskienė pasakojo, kad tvarka pasikeitė, nes vis daugiau žmonių, dirbančių užsienyje, dėl laiko stokos būsimą santuoką pradeda planuoti jau prieš metus.

Pagal įstatymus vėliausiai įteikti prašymus tuoktis galima prieš mėnesį ir vieną dieną.

Atšalus orams, skirtingai nei vasarą, tuoktis nori kur kas mažiau porų. Todėl nuo spalio iki birželio Klaipėdos savivaldybės civilinės metrikacijos skyriuje santuokos įregistruojamos tik kas antrą, kartais net kas trečią šeštadienį. Tik vadinamosios neiškilmingos santuokos registruojamos kas trečiadienį.

Daugiau žmonių panoro tuoktis tik dieną prieš ir savaitę po Naujųjų metų. Tačiau B.Kaminskienė nemano, kad tomis dienomis santuokų padaugėjo dėl švenčių. „Galbūt kai kurios poros tuokėsi per šventes ir todėl, kad norėjo suderinti Naujųjų metų šventimą su vestuvėmis. Bet manau, kad santuokų padaugėjo, nes žmonės vengia tuoktis per аdventą”, – pasakojo vyresnioji inspektorė.

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios parapijos klebonas Vilius Viktoravičius sakė, kad bažnyčioje poros net ir žiemą tuokiamos kas savaitę.

„Bažnyčia neatsisako teikti santuokos sakramentą per аdventą. Jis gali būti suteikiamas bet kada, tačiau poras įspėjame, kad аdvento metu triukšmingai linksmintis nevalia”, – paaiškino klebonas.

Klaipėdos Kristaus Karaliaus parapijos kunigas Renatas Liuberskis taip pat pastebėjo, kad žiemą bažnyčioje santuokų sumažėja. Jų įvyksta vos 1 – 2 per savaitę.

Giedrė Balčiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.