Nuliu apšaukta politikė supyko

Seimo nariai tarpusavyje bendrauja nesirinkdami žodžių.

„Tu man – visiškas nulis”, – ši parlamentaro Juliaus Veselkos frazė vakar privertė jo kolegę Nijolę Steiblienę trauktis iš EBSW koncerno veiklą tiriančios laikinosios Seimo komisijos.

Politikė pasitraukti žadėjo jau anksčiau, bet ją apsispręsti šiam žingsniui būtent paskatino antradienio posėdyje nuskambėjęs J.Veselkos įžeidimas.

N.Steiblienė supykdė parlamentarą, patarusi jam asmeninius reikalus su buvusiu tuometinio prezidento Algirdo Brazausko patarėju Vladimiru Beriozovu aptarinėti kur nors kitur, o ne posėdžių salėje.

Pavadinta nuliu N.Steiblienė išėjo iš posėdžių salės ir parašė prašymą atšaukti ją iš komisijos, į jos vietą paskiriant kitą socialliberalų frakcijos narį.

EBSW veiklą tiriančios komisijos pirmininkas Algis Rimas šį konfliktą pavadino ambicijų reikalu: „Jie replikomis kontaktavo ir anksčiau.

Neteisinu nė vieno. Reikia gerbti kitą žmogų, o ypač vyrui moterį”.

Neketina apskųsti kolegos

J.Veselka vakar pareiškė visiškai nesigailintis dėl to, kad įžeidė kolegę, o ši pasitraukė iš komisijos: „Tai jos problema. Aš dirbsiu iki galo”.

Tačiau N.Steiblienė dėl J.Veselkos žodžių nežada kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Politikė tvirtino, kad J.Veselka per posėdžius dažnai leidžiasi į jam vienam įdomius prisiminimus: „Kai veikė EBSW, jis buvo ekonomikos ministras, dabar jam įdomu prisiminti savo veiklą, todėl kai kuriuos Seimo narius nutildo, kai kuriems komisijai liudijantiems asmenims advokatauja.

Komisija per posėdžius tarsi neturi pirmininko, o jai vadovauja kas nori. Tai netoleruotina”.

Jos teigimu, J.Veselka apskritai neturėtų dirbti tokioje komisijoje, nes tuo metu, kai klestėjo EBSW, buvo valdžioje.

Posėdžiauti nebemato prasmės

Politikė taip pat pabrėžė, kad EBSW veiklą tirianti komisija baigia darbą, tad ji nebematanti prasmės vaikščioti į posėdžius.

N.Steiblienė piktinosi, kad Seimui iki šiol nepateiktos laikinųjų tyrimo komisijų ir statuto pataisos, numatysiančios privačių asmenų privalomą liudijimą komisijai.

Dabar komisija į posėdį liudyti gali kviestis tik valstybės ir savivaldybių politikus, pareigūnus, tarnautojus, taip pat kitus valstybės ir savivaldybių institucijose dirbančius asmenis.

Abejojama komisijos veikla

N.Steiblienė – ne pirmoji, kuri pasitraukė iš komisijos. Nuo gruodžio į posėdžius nebevaikšto liberalas Eligijus Masiulis.

Liberalų frakcijos seniūnas Algis Kašėta sakė, kad vietoj pasitraukusio E.Masiulio neketinama deleguoti kito parlamentaro: „Niekas nepareiškė noro dirbti komisijoje. Frakcijos nariai yra apsikrovę kitais darbais”.

E.Masiulis tvirtino nusivylęs šios komisijos darbu bei jį vadino beprasmiu.

„Netikiu, kad ji pateiks griežtas, su įrodymais bei smerkiančias išvadas, kurios leistų teisėsaugai pradėti ikiteisminį tyrimą”, – anksčiau yra sakęs šis Seimo narys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.