Kvaišalai vėl skrieja per pataisos įstaigų tvoras

Uždarius vieną kvaišalų ir kitų draudžiamų daiktų „kanalą” – siuntinius, nuteistųjų bičiuliai ir artimieji suaktyvino kitą – permetimus. Pirmadienio popietę Marijampolės pataisos namų pareigūnai sutrukdė šioje įstaigoje bausmę atliekantiems nuteistiesiems apsirūpinti dideliu kiekiu, kaip įtariama, narkotinių bei psichotropinių medžiagų. Per įstaigą juosiančią tvorą permestuose dviejuose paketuose rasta apie 17 gramų džiovintų kanapių ir jų dalių, 15 gramų amfetamino ir per keturiasdešimt ekstazio tablečių. Deja, „tiekėjų” sulaikyti nepavyko.
Sausio 9-osios popietę, apie pusę trečios, viename apsaugos bokštelyje budėjęs prižiūrėtojas radijo ryšiu įstaigos budėtojui pranešė, kad per apsauginę tvorą į gamybinę zoną įmesti kažkokie daiktai.
Į nurodytą vietą nuskubėję pareigūnai ant žemės prie metalo žaliavų sandėlio rado du paketus. Viename jų, lipnia juosta apvyniotame lauko teniso kamuoliuke, aptikti du polietileno maišeliai. Viename jų buvo apie du gramus aštraus kvapo žalsvai rusvos spalvos augalinės kilmės medžiagos, kitame – keletas netaisyklingos formos baltų grumstų, svėrusių apie 15 gramų. Įtariama, jog tai – narkotinė medžiaga džiovintos kanapės bei jų dalys ir psichotropinė medžiaga amfetaminas.
Antrajame pakete aptikti du medicininiai švirkštai su adatomis, popierinis gniužulas ir polietileno maišelis. Popieriuje rasta 41 melsva tabletė su įspaustu delfino logotipu, maišelyje -tamsios spalvos augalinės kilmės medžiagos, skleidžiančios specifinį aštrų kvapą. Pareigūnai įtaria, jog tai – sintetinis kvaišalas ekstazis bei džiovintos kanapės ir jų dalys su neaiškiomis priemaišomis.
Rastosios medžiagos perduotos ekspertams, dėl šio įvykio pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.