„Ore Grotuvo” Top 10 gruodį ir per visus 2005 metus pirmavo „Pieno lazeriai”

Didžiausias Lietuvos interneto muzikos centras „Ore Grotuvas” surinko ir paskelbė naujausius muzikos siuntimo rezultatus. Gruodžio mėnesį aiškiai populiariausia buvo Vilniaus grupės „Pieno lazeriai” kompozicija „Voyage”. Iš viso per paskutinį praėjusių metų mėnesį 150 „Ore Grotuve” esančių dainų klausyta daugiau nei 15 tūkst. kartų.

Per visus praėjusius metus nuo rugpjūčio mėnesio, kai pradėta skaičiuoti „Ore Grotuvo” statistika, taip pat dažniausiai siųstos „Pieno lazerių” dainos. Antroje vietoje liko Lietuvos hip hopo scenos lyderiai „G & G Sindikatas”, trečioje – sostinės rokeriai „Caramel Members”, ketvirtoje – šiuolaikiškas projektas „Poliklinika”, penktoje – Vilniaus „ska” scenos atstovai „Lagamino turinys”.

„Viskas čia logiška ir paprastai. Esant pakankamai ženkliems pateiktų dainų ir siuntimo srautams, sąrašo viršuje atsiduria įdomiausios, publiką pavergiančios grupės bei atlikėjai „, – sakė „Ore Grotuvo” projekto vadovas Marius Stavaris.

Taip gruodį aukščiausiai debiutavusia grupe tapo Šiaulių „funk” orkestras „Gin’ Gas”, „Ore Grotuvui” pateikęs visiškai naują savo dainą „Sofka”. Nuo jos nedaug atsiliko populiari Vilniaus roko grupė „Sportas” su daina „Beibi” iš kino filmo „Perspektyvi pora”. Dešimtuke taip pat debiutavo Klaipėdos dainos studijos „Keberiokšt” auklėtinių grupė „Blic” ir jų „Neapolietiška dainelė”, jau patyrusi didžiulę sėkmę vokalinės muzikos festivalyje „Laumės juosta”.

Sparčiausiai kilusia ir antrąją vietą užėmusia dešimtuko grupe buvo grupė „Slaptieji frontai”, savo dainas „Bobutės, braškės” bei „Ant visko” įrašę privačioje studijoje Londone. Gerokai į viršų pasistiebė, į dešimtuką pakliuvo ir Vilniaus elektroninės muzikos duetas „Soya Modified” su kompozicija „My remedy”.

„Ore Grotuvo” kūrėjai ir 2006-aisiais žada publiką supažindinti su įdomiausiais naujais ir neskelbtais lietuviškos muzikos kūriniais. Viskas, ką reikia padaryti atlikėjui – parašyti adresu grotuvas@ore.lt ir atsiųsti savo muziką įvertinimui. Projektą remia LR Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.

Ore Grotuvo TOP 10, 2005 m. gruodis

Grupės ir atlikėjai (pozicija šį mėnesį, pozicija praeitą mėnesį, rekomenduojamas kūrinys)

1. (2) Pieno lazeriai „Voyage”
2. (9) Slaptieji frontai „Bobutės, braškės”
3. (1) Caramel members „Maironiui”
4. (4) G & G Sindikatas „Pasaka apie 2 brolius”
5. (N) Gin’Gas „Sofka”
6. (N) Sportas „Beibi”
7. (3) Eglė J „Daina chemijos mokytojai”
8. (N) Blic „Neapolietiška dainelė”
9. (5) Poliklinika „Marijonai, kodėl tu užkimai?”
10. (15) Soya Modified „My remedy”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.