Žymiausi pasaulio finansininkai prognozuoja spartų pasaulinės ekonomikos augimą

Sausio 9 dieną Bazelyje vykusiame posėdyje labiausiai išsivysčiusių pramoninių valstybių Centrinių bankų vadovai ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Rodrigo de Rato dalinosi prognozėmis apie pasaulinės ekonomikos plėtrą, rašo Rusijos dienraštis . Be „Didžiojo aštuoneto” valstybių susitikime dalyvavo Šveicarijos, Švedijos, Belgijos ir Nyderlandų atstovai.

Šiemet bankininkai yra linkę prognozuoti didesnį pasaulinės ekonomikos augimo tempą, nes yra įsitikinę, kad pasaulinis BVP išaugs daugiau nei 4,3 procento. Savo optimizmą jie aiškina tuo, kad išsivysčiusių šalių bendrovės 2006 metais išvengs 2001-2002 metų krizių pasėkmių ir yra pasirengusios investuoti į plėtrą. Ypatingo dėmesio sulaukė toks teigiamas veiksnys kaip maža infliacija pramoninėse šalyse.
Įdomu tai, tad panašios prognozės buvo skelbiamos 2005 metams. Pagrindiniai pasaulio bankininkai teigė, kad pasaulinės ekonomikos BVP išaugs 4 procentais, o naftos kainos kris. Tačiau pasiteisino tik ekonominio augimo prognozė (jis sudarė 4,3 procento).

Mercer Investment Consulting atliktos apklausos rezultatai parodė, kad analitikai nesutinka su Centrinių bankų vadovų prognozėmis. Jų nuomonės sutampa tik dėl to, kad 2006 metais pasaulinis BVP išaugs tik 3,1 procento, o akcijų pelningumo vidurkis sudarys 9 procentus.

Parengta pagal užsienio spaudą

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.