ISM vertins įmonių projektų valdymo kokybę

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, laimėjęs Leonardo da Vinči programos konkursą, vertins Lietuvos įmonių projektų valdymo procesus bei teiks rekomendacijas. Tokio tyrimo pagrindu vėliau bus sukurta projektų vertinimo priemonė internete.
ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas buvo patvirtintas nacionaliniu koordinatoriumi vykdant didžiausią tarptautinį projektų vadybos tyrimą „Project Orientation International”, skirtą organizacijų projektų valdymo brandos analizei. Tarptautiniame tyrime šiuo metu dalyvauja organizacijos iš 40 šalių.
Universitetas atrinks ir įvertins mažiausiai 20 Lietuvos įmonių, daugiausiai dirbančių su IT, statybiniais, inžineriniais, finansiniais, kūrybiniais ir kitais projektais. Bus apklausti atrinktų įmonių vadovai, vadybininkai, projektų vadovai ir projektų komandų nariai, kurie diskusijos grupėje metu kartu su projektų valdymo ekspertais vertins savo įmonių situaciją, raidą bei požiūrius.
Pasak ISM prorektoriaus inovacijoms dr. Alfredo Chmieliausko, projektų valdymo branda – organizacijos sugebėjimo dirbti projektais matas. Tyrimo metu bus įvertinta projektų aplinka, jų planavimas ir kontrolė, projektų valdymo vieta organizacijos strategijoje. „Tyrimo metodiką pasiūlė austrų projektų valdymo ekspertų grupė, bendradarbiaudama su Vienos Ekonomikos ir verslo administravimo universitetu. Įmonės, dalyvaujančios tyrime, turės galimybę įvertinti savo projektinio darbo metodus bei sugebėjimus ir palyginti su kitomis tokių pat šakų Lietuvos ir užsienio įmonėmis, – pasakojo A.Chmieliauskas. – Taip pat įmonės gaus konkrečias rekomendacijas projektinio darbo tobulinimui”.
Tyrimo metu bus įvertinamos dabartinės įmonių projektų valdymo tvarkos, standartai, inicijavimo, planavimo, vykdymo, kontrolės ir užbaigimo procesai bei identifikuotos jų tobulinimo galimybės, įvardintos dažniausiai pasitaikančios organizacijų projektų valdymo sėkmių ir nesėkmių priežastys.
Kadangi tyrimas yra anoniminis, todėl, pasak A. Chmieliausko, kiekvienai įmonei bus pateikiamos išvados bei rekomendacijos, atspindinčios įmonės realią situaciją bei atitinkančios jos strateginius siekius, o apie kitas dalyvaujančias įmones informacija bus pateikiama apibendrintu tyrimo rezultatų pavidalu.
Dalyvaudama tokiame tyrime, kiekviena įmonė galės pažvelgti į naudojamus projektinio darbo metodus plačiame Lietuvos ir tarptautiniame kontekste bei nustatyti efektyvius šių metodų tobulinimo kelius.
Toks tyrimas jau buvo atliktas Danijoje, Švedijoje, Didžiojoje Britanijoje, Austrijoje. Kitose Europos valstybėse jis atliekamas šiuo metu arba bus atliekamas ateityje. Austrijoje tyrime dalyvavo tokios įmonės kaip „Siemens”, „Oracle”, Telekom Austria”, „Austrian Airlines”.
Tyrimas Lietuvoje bus vykdomas iki 2006 m. liepos mėnesio. Vėliau pagal atliktus tyrimus bus kuriama interneto priemonė, leidžianti kiekvienai įmonei įvertinti savo projektų valdymą savarankiškai.

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.